Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny Johansson bästa svenska i NM

Annons
Jenny Johansson blev bästa nordiska löpare i Nordiska mästerskapet i orientering ändå räckte det bara till brons för henne. Två schweiziskor, Vroni König-Salmi och Simone Niggli-Luder, lade nämligen beslag på de ädlaste valörerna då tävlingen i norska Notodden var ett öppet mästerskap med deltagare utanför de nordiska länderna.
 Jag är nöjd med mitt lopp men jag har förlorat tid på ett minutmisstag i början och på ett mindre lyckat vägval mellan ett par kontroller, sade hon.
Just vägvalen mellan kontrollerna blev mycket avgörande. König-Salmis segerrecept var att konsekvent springa långa omvägar i mer lättlöpta stråk.
En som valde annorlunda taktik var Karolina A Höjsgaard, som trots att hon inte gjorde några kontrollmissar var sex minuter efter och på en fjärde plats.
 Vi svenskar är helt enkelt inte vana vid den här typen av banläggning med långa sträckor och kluriga vägval, sade hon.
Bästa svenska såg länge ut att bli Emma Engstrand, som i en dryg timma sprang jämnt med den segrande schweiziskan. Men med en knapp kilometer kvar av den 7,8 kilometer långa banan kom ett riktigt grovt misstag.
 Jag hörde speakern säga att jag låg bra med och slogs om segern och då stressade jag upp mig och totalbommade 14:e kontrollen, sade hon.
Mats Troeng blev bäst av de svenska herrarna med en femteplats, 6.20 efter norska hemmasegraren Anders Nordberg.

Mer läsning

Annons