Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jesper Jansson lämnar Helsingborg för Stabaek

Tre veckor före den allsvenska premiären lämnar Helsingborgs lagkapten Olympia och flyttar till norska division I-laget Stabaek.
Jesper Jansson lockas av ett civilt jobb i kombination med fotbollen.

Annons
Eftersom Helsingborgs IF inte lyckats ta fram ett jobb inom klubben åt den 34-årige försvararen/mittfältaren, har de inblandade enats om en snabb övergång och ett tvåårigt kontrakt.
I Stabaek blir det både fotboll och möjlighet till civil karriär:
"En bra lösning för mig. Fast det optimala hade varit att få ett arbete inom HIF. Jag har dock respekt för att klubben inte kunnat skapa en tjänst. Så jag är tacksam över att de kom fram till detta avtal trots att det bara återstår tre veckor till premiären", säger Jesper Jansson till föreningens hemsida.
Att lagkaptenen och dessutom en dominerande spelare lämnar när premiären står för dörren kan tyckas som en prekär situation.
Men HIF:s ordförande Sten-Inge Fredin säger så här:
"Vi har bedömt det här på det mänskliga planet. Vi vill visa att vi tar ett ansvar för de äldre spelarnas framtid. Jesper har haft starka önskemål om att få ett arbete inom HIF, men i dagsläget finns ingen ledig tjänst. När han nu kan avsluta fotbollskarriären och samtidigt erbjuds en anställning vill vi inte stoppa den möjligheten".

Vänder tillbaka
Jesper Jansson återvänder till Stabaek, där han spelade 19951999. Genom åren har han också representerat klubbar som Braås, Öster, AIK och Djurgården. Sommaren 2000 värvades Jansson från belgiska Genk.
I HIF blev det 169 matcher, och ansvaret som lagkapten sedan 2001.
Helsingborg, på tionde plats i allsvenskan i fjol, vill åter etablera klubben bland allsvenskans topplag den här säsongen.
"Vi arbetar för fullt med att fylla två vakanta platser i laget och vi har på gång några intressanta spelare som kan gå direkt in i vår startelva" säger Sten-Inge Fredin.
En som det ryktats om är Marcus Lantz, som lämnade HIF för Torino, men sedan flera säsonger spelar i Bundesliga med Hansa Rostock.

Mer läsning

Annons