Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Edin hade chansen på sista etappen

/

Inför gårdagens stora final i årets O-ring i orientering fanns egentligen ingen riktigt stor segerchans för de bästa Medelpadsdeltagarna.
Midälvas Johan Edin var den som kom närmast med en andra plats i H18-klassen.

Annons
Maja-Lisa Bergström och Eddie Edström låg bägge tvåa i sina klasser, D70 respektive H10.
Men bägge hade lite för stora luckor fram till Kerstin Granstedt från Kristianstad respektive Täbys Jens Rönnols som ledde de två klasserna med nio respektive fyra minuter.
Liksom Midälva OK:s Johan Edin, trea i H18 L-klassen krävdes det att konkurrenterna framför bommade för att de skulle ha en chans att passera.
Eddie Edström gjorde ett nytt topplopp i H10-klassen och slutade en andraplats totalt. Drygt fem minuter efter segraren oich kompisen Jens Rönnols från Täby.
När Maja-Lisa Bergström hade svårt att få tag i både första, andra och tredje kontrollerna så kunde Selångersveteranen snabbt glömma segecdeömmarna.
Jag fick inrikta mig på att försöka hålla undan för de bakomvarande, men det gick ju inte, suckade Selångersdamen besviket sedan hon på sluttampen blivit upphunnen och passerad av två konkurrenter.
Jag får trösta mig med att jag vann en av årets etapper och att jag lyckades vinna veteran-SM helgen innan O-ringen, säger Maja-Lisa.
Johan Edin hade hela 3.40 fram till ettan i sin klass.
Redan vid ettan hann jag ikapp honom och vid tvåan hade vi fångat in han som sprang ut som tvåa. Tyvärr sprang vi sen ett dåligt vägval på en långstrecka så att både fyran och femman efter fyra etapper hann ikapp oss, berättar Johan sedan han spurtat i mål som tvåa, bara 13 sekunder efter segraren Daniel Erlandsson från OK Vilse.
Erlandsson var ruggigt stark och även om vi stämplade samtidigt vid näst sista skärmen så orkade jag inte hänga med på sluttampen utan tvingades släppa, berättar Johan sedan den värsta besvikelsen över att ha försuttit den oväntade segerchansen lagt sig.
Men nu är jag nöjd med andraplatsen berättar Johan som precis som syrran Johanna, har SM i Dalarna i början på augusti som nästa stora mål.
Johanna Edins niondeplacering efter att hela tiden ha legat på etapplaceringar bland de tio bästa i D20 Elit hade vare sig hon själv eller någon annan kunnat tänka sig efter vårens träningsuppehåll.
Det är bara att hålla tummarna för att talangen från Lövsätt utanför Kovland orkar ta sig tillbaks till den absoluta toppen igen. Även om det måste få ta den tid som krävs.
Nästa års arrangör från Hälsingland avslutade årets O-ring med att hälsa välkommen till Mohed utanför Söderhamn där alla etapperna kommer att avgöras på cykelavstånd från den gigantiska tält och husvagnsstaden.
Räkna med större, både deltagarantal och framgångar för Medelpadsklubbarna då..
Per Nylander

Mer läsning

Annons