Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johan Mjällby bryter kontraktet med Levante

Knäet blev aldrig bra igen.
Nu meddelar den spanska ligaklubben Levante att de bryter kontraktet med Johan Mjällby.

Annons
Den 34-årige mittbacken gjorde comeback i fotbollslandslaget i oktober förra året, men fick kliva av redan efter en halvlek i 30-segern mot Ungern. Mjällby har inte spelat för sitt klubblag sedan dess.
Enligt Levantes advokat José Benet har klubben, efter långa diskussioner, nu kommit fram till en ekonomisk lösning med Mjällby.
 Spelaren kommer att få allt vad klubben är skyldig honom före den 30 mars i år, vi vill passa på att tacka honom för hans gentlemannamässiga beteende och professionalism genom hela processen, sade Benet.

Ej klart enligt agent
Men Mjällbys agent Anders Wallsten menar att överenskommelsen ännu inte är helt klar:
 Vi för diskussioner med Levante om Johans framtid och hoppas kunna hitta en lösning inom de närmaste dagarna, säger agenten Anders Wallsten till hemsidan fotbolldirekt.com.
Mjällby skrev ett tvåårskontrakt med Levante i juli förra året, då han lämnade skotska Celtic. Men flytten till solen i Spanien blev inte någon succé. Träning på konstgräs var ödesdigert för Mjällbys knä och mittbacken har bara startat i tre ligamatcher för Levante.
 Johan har ont, men jag vill inte spekulera kring hans skada, säger Anders Wallsten.

Kärnkraftverk
Det var Tommy Söderberg som gav Mjällby fast plats i landslaget, där han till en början liknades vid ett kärnkraftverk och fick en mittfältsroll. Efter debuten under Tommy Svensson mot Israel 1997, strax innan Söderberg tog över, spelade Mjällby ytterligare 48 landskamper och gjorde totalt fyra mål för Sverige.
Karriärens bästa matcher i landslaget kom efter att mittfältaren blivit mittback. Efter VM i Japan/Sydkorea 2002 valdes Mjällby till årets försvarare i svensk fotboll.
Nu verkar Mjällby ha gjort sin sista landskamp. Efter den där halvleken mot Ungern den 9 oktober förra året kom han inte tillbaka.
Anders Wallsten tror dock inte att Mjällbys fotbollskarriär är över.
 Det tror jag inte. Jag tror att Johan hoppas kunna fortsätta spela fotboll. I Levante, eller någon annanstans.

Mer läsning

Annons