Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johannas comeback i O-ringen lovar mer

Efter den första av sex O-ringendagar så står som väntat det största hoppet till distriktets juniorer. Som Johanna Edin.

Annons
Då Katarina Smith och Karin Noborn av olika orsaker varvat ner och Tom Quayle går skadad hemma i Camberra finns inte några seniorer med chans på topplacering i de \"vanliga\" elitklasserna.
I superelitklassen som startar först på tisdag och \"bara\" avverkar fyra dagar platsar i dagsläget ingen medelpadslöpare.
Desto roligare då att se juniorernas framfart bland de drygt 13.000 deltagarna.
Premiäretappen strax norr om Bredaryd i Gislaveds kommun bjöd på tyngsprungna marker som sög musten ur benen på de flesta av deltagarna.
Några som verkade trivas som fisken i vattnet i de blöta och stormträdsfällda markerna var syskonen Johanna och Johan Edin från Kovland men tävlandes för Midälva OK.
Johanna som inte setts till i resultatlistorna under våren inledde med att ta ledningen vid radiokontrollen. En ledning som blev en andraplacering direkt efter målgång.
Jag gjorde ett dåligt vägval på slutet, såg inte ett fint sydligt lättsprunget stråk utan valde ett ganska krokig och kuperad högervägval, visade Johanna för pappa Bosse och mamma Anita direkt efter målgången.
Där flög säkert en eller två minuter och ledningen, men jag är jättenöjd med att ha återfått lusten och glädjen i träningen och tävlandet, konstaterade en påtagligt nöjd Johanna.
Hon som sedan fick se ytterligare sex tjejer pressa sig in på bättre tid.
Flera års strul med astmaliknande problem och täta förkylningar kulminerade i vintras.
Eftersom jag varit sjuk i stort sett i två år och det var sista terminen på gymnasiet i Mora lade jag helt enkelt ner all tränning och koncentrerade mig på skolan. Något jag inte ångrar i dag.
Det känns i kroppen att den behövde den här återhämtningen och jag har återfått lusten för att träna och tävla. Även om jag bara tränat ordentligt sedan skolslutet för en månad sedan och är långt ifrån den form som jag hade för två år sedan så känns det mycket bra inför framtiden.
En framtid som består av studier vid universitetet i Uppsala.
Det ska bli kul att få känna på atmosfären i en stor stad och orienteringsterränggen är annorlunda än hemma och i Mora, något som kan utveckla orienteringstekniken, säger en Johanna som skiner i kapp med solen efter loppet.
Glädjen hos familjen Edin blev inte mindre då lillebror Johan några timmar senare slog till med seger i H18L-klassen. Gissa om det blir tårtkalas i Midälvalägret.
Och Johans flickvän, Helena Söder lund från Mora får säkert vara med på ett hörn hon med. Hon var nämligen snabbast D18L-klassen.
Snacka om familjelycka.
I dag återvänder O-ringencirkusen till Väset utanför Bredarydsskogarna och Gnosjöupploppet. Samma upplopp som i går men nytt terrängparti och nya segerchanser.
Per Nylander

Mer läsning

Annons