Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonson sköt Djurgården närmare guldet

Det var en seger med guldkant. Efter 2—0 (2—0) mot Malmö leder Djurgården fotbollsallsvenskan med tre poäng. —  Det är klart att vi har guldkänning — det har man alltid när man ligger etta, sade Mattias Jonson efter sitt första mål för Djurgården.

Annons
Men det var Malmö som inledde bäst med en hörnkavalkad och Afonso Alves var nära att sparka in ett ledningsmål. Men Djurgården stod emot och tog snabbt över matchen.
Mycket tack vare Tobias Hyséns flinka fötter.
Det var Hyséns vänsterfot som skickade in ett bra inlägg efter knappt tolv minuters spel. En Malmöförsvarare försökte nicka undan, men i stället styrdes bollen till en fristående Mattias Jonson. Landslagsanfallaren klippte till på halvvolley från nära håll och kunde jubla över sitt första mål för Djurgården i sin femte allsvenska match för klubben.
 Självklart blir man jäkligt glad, och det är ju viktigt att få första målet. Malmö hade ju haft ett par bra chanser innan, sade Jonson.
I och med ledningsmålet tog Djurgården över matchen.
 Hela laget lyfte sig efter första målet och vi tryckte ju in tvåan också. Första halvlek var jäkligt bra från oss, bra rörlighet och bra passningsspel, analyserade Jonson.
Djurgården pressade in 20-målet efter en av många välslagna hörnor av Daniel Sjölund. Efter en skarv vid första stolpen hamnade bollen i precis i röran framför mål. Spelare kastade sig, spelare föll, spelare låg ned och sparkade. Islänningen Kári Árnason och finländaren Toni Kuivasto var de två som jublade mest när bollen passerade mållinjen, men det var enligt de officiella papperna Fredrik Stenman som till slut dirigerade in bollen mellan benen på Asper.
 Det är bara att gratulera Djurgården, det var klasskillnad i första halvlek, konstaterade Malmötränaren Tom Prahl.
Anonyme Anders Andersson fick utgå skadad i slutet av första halvlek och till den andra hade Prahl även tagit ut bleke Jesper Bech och ändrade till ett offensivt 433-system. Med unge och långa Edward Ofere fick Malmö oftare fast bollen på rätt sida av planen.
 Vi gör en uppryckning i andra halvlek och satte in Edward. Marcus Pode hade ett bra par lägen att göra 12, men det lyckades inte, sade Prahl.
Ett stolpskott av Pode var det bästa MFF åstadkom då Djurgården försvarade sig väl under den andra halvan.
 Vi fick jobba hårt för den här segern. Malmö är tunga att möta, det är ett bra lag. Jag tyckte det märktes att det var två av topplagen i Sverige som möttes, sade Mattias Jonson.
Djurgårdens tränare Kjell Jonevret gillade lagarbetet under de avslutande 45 minuterna:
 Det var positivt att tre-fyra spelare hade kramp och ville byta på slutet då vet man att spelarna verkligen har tömt sig.
Malmö är nu åtta poäng efter Djurgården och nästan avhängda från guldstriden.
 Vi ska inte fundera så mycket på guld, visst kan vi fortfarande ta guld men det klingar rätt så falskt när man säger det när man är åtta poäng efter, sade Tom Prahl.
Djurgården har tre poäng ned till tvåan IFK Göteborg. På måndag nästa vecka väntar seriefinal i Göteborg.
 Det blir en oerhört viktig match. Men det är ingenting att hymla om att vi går för guld nu, avslutade Mattias Jonson.

Mer läsning

Annons