Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonte får respit

/

Timrå ger Jonathan Hedström förlängd betänketid. Men själv tvekar han om spel i NHL i höst. — Jag åker bara om jag får rätt pengar, säger han.

Annons
Den 15 juli var satt som ett gyllene datum i Jonathan Hedströms kontrakt med Timrå.
Antingen skulle han stanna.
Eller dra till NHL och bryta kontraktet med Timrå.
I går släppte Timrå kravet på Hedström.
Vi har kommit fram till att det är bättre att Jonte får tid att fundera på det här. När vi skrev det där datumet trodde vi nog att det skulle vara klart att NHL startar, säger Timrås sportchef Kent Norberg.
Att Timrå släpper på kravet är unikt.
Ja, jag tror inte många andra klubbar hade gjort samma sak. Jag förstår om folk frågar sig vad vi håller på med, men i det långa loppet tror jag vi vinner på att vara schyssta mot spelarna. Jonathan hade ju kunnat sticka ändå mitt under säsongen, säger \"Nubben\".
Nu får Hedström fundera vidare.

Väntar på besked
Och fortsätta vänta på besked från Nordamerika.
Det är så jäkla jobbigt. Man kollar på text-tv varje dag, men i övrigt har man ju slutat bry sig. Säger någon att det är klart så säger ju nästa person att parterna står jättelångt ifrån varandra, förklarar Jonathan.
Han är nöjd över Timrås beslut.
Jag är väldigt tacksam att Timrå behandlar mig så här. Åker jag över och känner att jag inte trivs så känner jag mig ju väldigt välkommen tillbaka till klubben.
Han har kommit överens med frun Helen att ta chansen i NHL.
Men bara om han får ett bra kontrakt med Anaheim.
Annars skiter jag i det. Visst lockar det att spela med de bästa i NHL, men jag har redan varit där en sväng, och det är tufft där borta. Jag vill få bra betalt om jag ska ge upp livet här hemma, säger han.
Det nya NHL-avtal som det pratas om kommer ha tuffa lönetak. Något som kan ställa till det för Hedström.
Ja, det är inte alls säkert att de ger mig de pengar jag vill ha. Och då stannar jag i Timrå. Alla som åker till NHL gör det till viss del för pengarna. De som inte erkänner det ljuger.
Jonte Hedström noterades för fyra matcher under sin korta sejour i NHL och Anaheim 2002-03.
Då var man väldigt skakig när man åkte över. Nu är jag väl mer mogen för det, och vet var jag står. Men själva livet som hockeystjärna där borta är egentligen inget som lockar, säger han.

Mer läsning

Annons