Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jösses vilket draaaaag

/
  • En som stod för skön underhållning i Sättna var Kjell Sjöblom från SHRA Sundsvall i klassen Top Metanol Funny Car.

Helgens motortävling på Sundsvall Raceway i Sättna blev en fullkomlig succé - på alla sätt och vis, men inte minst publikt. Närmare 7 000 åskådare bevittnade helgens evenemang.
- Vi är mycket nöjda med helgen, sa en glad Tommy Edström, pressansvarig i SHRA (Sundsvall Hot Rod Association). Bildextra kommer under förmiddagen!

Annons
Deep Forest Nationals 2005 som avgjordes på Sundsvall Raceway i Sättna den gångna helgen lockade många motorintresserade. Tävlingarna blev en riktig folkfest i dagarna två. Närmare 7 000 åskådare följde de 175 raceteam fördelade på 20-talet olika tävlingsklasser som fanns på plats för att mäta sina hästkrafter i allt från snöskoter till Sundsvalls snabbaste gatbil.
- Intresset för tävlingen har varit riktig stort, kommenterade Tommy Edström och tillade:
- För varje år vi arrangerat tävlingar har vi sett att vi lockar fler tävlande och fler åskådare.

Lockade många
Tävlingen lockade inte bara motorintresserade män till Sättna utan drog till sig allt från små barn till kvinnor och män i alla åldrar.
- Det är en riktig folkfest för hela familjen. Alla kan vara med och alla kan njuta av tävlingarna. Det händer något hela tiden och det är väldigt lite dötid, förklarade Edström den månghövdade publiken.
Och visst bjöd tävlingarna på det mesta. Bränt gummi och vrålande motorljud från skotrar, motorcyklar, \"vanliga\" bilar och stora dragsters blandades med snabba starter och enorma accelerationer. Lägg där till en och annan spektakulär avåkning så förstår du varför så många valde att tillbringa helgen i Sättna.

Högkvalitativ dragracing
Deep Forest National bjöd på högkvalitativ dragracing med imponerande resultat och SM-deltävlingar i såväl STC-cupen som i Competition. Kenneth Feldthausen från Landvetter tangerade sitt eget europarekord i SM i copmpetition medan Mikael Westrin från Kvissleby körde på nytt banrekord i jakten på titeln som Sundsvalls snabbaste gatbil. Detta bland mycket annat.
Westrin slog dessutom banrekordet ytterligare en gång. I finalheatet slog han till med ny toppnoterinig och blev därmed Sundsvalls snabbaste.
- Jag är jävulskt nöjd med helgen, sa en stolt Micke Westrin som också förklarade att han putsat sin kanontid från lördagen med nästan tre tiondelar:
- Vi fick inte ordning på lustgasen förrän under söndagen. När den funkade fick jag 210 hk till att köra med.
Om Westrin var nöjd med sin egen insats var han kanske än mer nöjd med arrangemanget.
- SHRA har år efter år arbetat hårt för att utveckla banan och tävlingen. Det här är bara början, jag tror något stort är på gång, berömde Sundsvalls snabbaste.
Westrins tankar om framtiden lovar riktigt gott för SHRA och Sundsvall Raceway som alltså bjöd på en riktig fest den gångna helgen.

Mer läsning

Annons