Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Juventus försöker få Zlatans straff kortat

På torsdag får Zlatan Ibrahimovic besked om hans avstängning kan kortas.
Juventus använder stjärnadvokater, gamla storspelare och läppläsare för att fria svensken.

Annons
Zlatan Ibrahimovic fick i torsdags tre matchers avstängning sedan tv-bilder avslöjat att svensken slagit till Interbacken Ivan Cordoba.
Men efteråt har diskussionen mest handlat om den skalle som Zlatan delade ut mot Sinisa Mihajlovic. Ibrahimovic hävdar att han blev provocerad av Interbacken. Enligt Eurosport och Expressen ska Juventus stjärnadvokat Luigi Chiappero nu ha anlitat en läppläsare för att tyda Mihajlovic munrörelser.
 Men ni ser de här tv-bilderna, ni märker vad som händer Zlatan, han får sagt till sig något av det fulaste man kan tänka sig, sade Juventus klubbdirektör Luciano Moggi i italiensk tv enligt Aftonbladet.
 Det var grova rasistiska påhopp om Zlatans familj, ursprung och tro, hävdar Ibrahimovics agent Mino Raiola i Expressen.
Vad gäller situationen med Cordoba den som domaren missade men tv-kameran uppfattade menar svensken att Interspelaren klev på hans fot.
 Det är en skandal. Tv-bilder ska bara användas som bevis när det gäller våldsamma saker. Här försöker Ibrahimovic enbart att bli av med Cordoba som trampar på honom, sade Zbigniew Boniek, en tidigare storspelare i Juventus, i ett tv-program på söndagskvällen.
Juventus vill gärna att svenskens straff kortas med minst en match, då kan Zlatan spela i seriefinalen mot Milan den 8 maj. Svensken fick inte spela i söndagens match mot Lazio (seger med 10). Innan matchen mot Milan så ställs Juventus mot Bologna den 1 maj.
På torsdag sammanträder disciplinkommittén på ligaföreningens kontor i Milano. Då kommer troligen Zlatan Ibrahimovic att närvara och få besked om hans avstängning kortas.

Mer läsning

Annons