Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kahnberg avgjorde med 14 sekunder kvar

Matchen var mållös och förlängningen 14 sekunder bort.
Då avgjorde Magnus Kahnberg för Frölunda mot Djurgården.
1—0 innebär 3—0 i matcher i semifinalserien.

Annons
Alla verkade vara inställda på 00 när matchuret tickade över 19 minuter i den tredje perioden.
Då fick Djurgården chansen.
Christian Eklund kom igenom och kastade sig efter pucken, men Frölundas fenomenale målvakt Henrik Lundqvist hann före. De båda blev liggande på isen medan spelet fortgick. Djurgårdsklacken skrek på utvisning för Lundqvist då kontrade Frölunda.
 Vi kom nästan tre mot en, sade Kahnberg, som snabbt kastade sig in på isen i stället för Daniel Alfredsson.
Samuel Påhlsson och Jari Tolsa samspelade vid sargen, vilket gjorde att Kahnberg kom fri i mitten.
 Jag gapade allt vad jag kunde efter pucken. Och det var nog tur det, Jari sade efteråt att han inte såg mig, sade Kahnberg efter matchen.
Frölundaforwarden fick pucken och dessutom tillräckligt med tid att titta upp.
 Jag försökte dra åt sidan får att få den där gluggen mellan benen, och som tur var fick jag in pucken där, sade Kahnberg när han träffade pressen i Globens katakomber.

Makalösa målvakter
Leendet och lyckan syntes i både ögon och ansikte. Kahnbergs tredje mål i årets slutspel var det överlägset viktigaste. Och att det överhuvudtaget skulle bli mål i Globen verkade ett tag omöjligt.
 Jag tycker det var lite mer tillknäppt i den här matchen, konstaterade Kahnberg.
Försvarsinriktade lag var en förklaring, makalösa målvakter en annan.
 Det har varit strålande målvaktsspel från båda två. Djurgårdens Theodore är väldigt följsam, berömde Kahnberg.
Så länge puckmotarmaskiner som Henrik Lundqvist och José Theodore har fri sikt är de näst intill omöjliga att överlista. Och det hade de alltför ofta i Globen under onsdagen. Theodore håller hög NHL-klass, problemet för Djurgården är att Lundqvist är ännu bättre. Den svenske landslagsmålvakten har bara släppt in sju mål på sju matcher i slutspelet. I onsdagens match motade han samtliga 21 skott.

Jämna matcher
Det var Djurgården som hade det mesta och det bästa av spelet i början av matchen. Backen Dan Boyle, som före matchen fick pris som säsongens bäste spelare i Djurgården, var närmast att göra mål med ett stolpskott.
Men Lundqvist gick inte att överlista den här kvällen. Trots att både Nils Ekman och Jimmie Ölvestad fick skjuta bara från någon meters håll.
Efter två gånger 12 tidigare i matchserien var en tredje uddamålsförlust en tung förlust för hemmalaget.
 Ja, särskilt eftersom det varit tre så jämna matcher. Men de är skoningslösa när de får chansen, konstaterade Djurgårdens lagkapten Michael Johansson.
Djurgården hade vunnit 14 matcher i följd då Globen varit fullsatt, men sviten som började i oktober 1998 fick ett snöpligt slut.
Det såg Magnus Kahnberg till.
Nu får Frölunda två chanser att avgöra på hemmaplan i Göteborg under påsken. Men Kahnberg tar inte ut någonting i förskott:
 Vi är inte i final ännu. Vi måste vinna en match till.

Mer läsning

Annons