Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajsa Bergqvist är tillbaka i träning

Inflammerade slemsäckar i vänster vrist har hindrat Kajsa Bergqvist i hennes väg tillbaka till höjdhoppstoppen.
Men bara tillfälligt.
Bergqvist tränar igen — och målet är fortfarande att göra comeback hemma i Sollentuna den 28 juni.

Annons
Ända sedan hälsenan brast i hoppgalan i Båstad förra sommaren har Kajsa Bergqvist rehabiliteringstränat med sikte på att vara tillbaka i fullgott slag till sommaren. Bakslag på vägen får hon räkna med. Och hittills har motgångarna bara varit små hack i den stadigt uppåtgående rehabiliteringskurvan.
 Varje gång det blir ett bakslag så blir man bekymrad. Men sett över hela tiden har rehabiliteringen till och med gått bättre än väntat, säger hon.
Det senaste bakslaget, överansträngningen i vristen med inflammation som följd, är redan ett minne blott.
 Det viktiga var att hälsenan är okej. Jag gjorde magnetröntgen för en vecka sedan och den visade att hälsenan ser jättebra ut, säger Bergqvist.
För två månaders sedan kunde Kajsa Bergqvist lägga in lätta hopp i träningen. Bara med gympaskor, men ändå.
 Jag hoppas kunna börja hoppa med spikskor snart, säger hon.
Kajsa Bergqvist var med då Haninges idrottscampus presenterades på torsdagen. Kommunen, tre högskolor (KTH Syd, Karolinska institutet och Södertörns högskola) samt tio idrottsförbund är med i satsningen som ska ge elitidrottare bättre möjligheter att kombinera studier på hög nivå med idrottandet.
 Det är jätteviktigt att det finns sådana här möjligheter i Sverige. Hade det varit för tio år sedan så hade det här varit skräddarsytt för mig. På min tid var enda möjligheten att åka till USA, säger Kajsa Bergqvist, som våren 1999 var klar med en marknadsföringsutbildning under sina fyra år i Dallas.

Mer läsning

Annons