Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kajsa Bergqvist hade ingen sprutt i benen

Det fanns ingen sprutt i Kajsa Bergqvist ben på tisdagskvällen. Kajsa vann ändå tävlingen, men fick nöja sig med 1,95.

Annons
 Jag har ingen vettig förklaring, säger hon. Det kändes jättebra bara för några dagar sedan och jag hade räknat med att hoppa högt. Synd om publiken när man inte kan leverera.
Bergqvist slutade på samma höjd som spanjorskan Ruth Beitia. Kajsas stadionrekord på 2,01 överlevde alltså sensommarkvällen. Trea blev Emma Green, precis som i Helsingfors. Men nu på betydligt blygsammare 1,84.
 Det gick inte som jag ville i dag. Den där tuffheten som behövs fanns inte även om kroppen känns bra, säger Emma Green.
Hon säger att hon i år känt att kapaciteten för höga höjder finns där och att hon är jätteglad över att hon lyckades få till det när det behövdes som bäst i VM-finalen.
Närmast blir det SM för Emma. Där har hon inte Kajsa att slåss mot i år. Bergqvist hoppar i stället i Sheffield i Storbritannien.
 Men vi kommer att ha många hårda duster framöver, tror världsmästaren Kajsa Bergqvist. Jag får skärpa till mig och jag skall hålla henne bakom mig. Redan i dag kanske hon kan vinna om hon har en bra dag och jag en dålig.
Bergqvist har fyra tävlingar kvar av utomhussäsongen, den sista på "hemmaplan" i Monaco Grand Prix-avslutningen.
 Det viktigaste den här säsongen ligger bakom mig. Nu gäller det bara att försöka gå ut och göra bra resultat och vinna tävlingar, säger hon.
Patrik Kristiansson försökte på svenska rekordhöjden 5,90, men inget av försöken var bra. Han fick nöja sig med nytt årsbästa på 5,73. Det räckte dock till seger.
En engelsk mil, till minne av storlöparen Gunder Hägg, vanns av australiern Mark Fountain på 3.54,53. Mustafa Muhammed klarade inte drömgränsen fyra minuter, men det var nära 4.00,02. Det räckte till sjätte plats.
100 meter vanns av amerikanen Rae Edwards på 10,08. Bäste svensk var MAI:s Daniel Persson med 10,61,

Mer läsning

Annons