Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla avstår galan för att träna

Charlotte Kalla kan vinna tre priser på Idrottsgalan. Men varken priser eller specialbehandling kan få henne till Globen.
– Idrottsgalan ligger så knasigt till för oss skidåkare med en knapp månad till VM", säger hon. (TT)

Annons

I stället för att resa till Stockholm, gå till frisören och sätta på sig galastassen gjorde Kalla ett 2,5 timmes skejtpass på måndagsförmiddagen och ska sedan bänka sig i soffan för att se galan på tv.

– Jag vill ha mina rutiner och behöver all tid som finns för att förbereda mig inför VM, säger Kalla.

Skidstjärnan är nominerad i tre kategorier för sina två individuella silver i OS (15 km skiathlon och 10 km klassiskt) samt stafettguldet tillsammans med Anna Haag, Emma Wikén och Ida Ingemarsdotter. Hon kan bli vald till 2014 års kvinnliga idrottare, årets lag samt få Radiosportens Jerringpris. I Jerringprisomröstningen finns Kalla kvar både individuellt och i stafettlaget.

Stafettlaget i OS, som tog guld efter att Kalla hämtat in ett stort försprång på sistasträckan, har redan tilldelats Svenska Dagbladets Bragdguld. De medaljerna delas ut under Idrottsgalan i kväll.

TT: Vad hoppas och tror du om kvällen?

– Det är stort att bara vara nominerad. Det är helt fantastiskt med så många längdåkare i alla kategorier, det är otroligt stort för vår sport, säger hon.

Här kan du följa Idrottsgalan live.

Mer läsning

Annons