Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla fick se sig slagen i sprintfinalen

/

Vi kan lita på Stina Nilsson i vinter. På söndagen vann hon premiärsprinten i Bruksvallarna före Charlotte Kalla efter en imponerande åkning i finalen.
– Det var ett bra race och det taktiska systemet fungerade. Jag är riktigt nöjd, sa Stina.(TT)

Annons

Damsprinten i Bruksvallarna blev ett stort svenskt utropstecken på damsidan. Samtliga svenska damhopp gav positiva besked, utom Ida Ingemarsdotter, som hade otur i semifinalen.

Mest imponerande var Stina Nilsson, som i fjol tog dubbla sprintsilver i samband med VM i Falun. Nu var hon urstark i Bruksvallarna och imponerade i alla fyra loppen från kval till final.

Missade starten

Till och med en startmiss i finalen vände hon till sin fördel.

– Jag fick en dålig start och sedan var det bara att hitta luckor för att kunna avancera. Det var en riktigt rolig final, berättar Stina som var helt ohotad etta på målrakan.

– Det bästa var att jag fick göra fyra bra race och vänja mig vid hög fart, säger Stina och berättar att hon kommer till den här säsongen starkare än någonsin:

– Jag har blivit mer uthållig och klarar längre distanser.

Det andra utropstecknet var Charlotta Kallas andraplats som visar att hon kommer att bli het även i vinterns sprinttävlingar.

– Sprinttävlingarna kommer också att bli viktigt för mig i vinter. Jag har tävlat tre dagar i rad i Bruksvallarna för att och få ett sprintlopp i kroppen. Det var viktigt. Därför är jag supernöjd med den här andraplatsen i ett finalheat med så många duktiga åkare, säger Charlotte Kalla, som samtidigt flaggar för att det kommer att bli ännu tuffare i samband med de kommande sprinttävlingarna i världscupen.

– Tävlingen här i Bruksvallarna innebar inte samma energiuttag som i världscupen. Då blir det järnet från kvartsfinalen.

Pangstart

Charlotte Kalla har fått en pangstart på säsongen med två segrar och en andraplats i Bruksvallarna. Bara slagen av Stina Nilsson, som är en världens bästa sprintåkare. Men det bästa var att Kalla fick så många övriga positiva svar i åkningen. Därför märktes det nu tydligt hur förväntansfull hon är inför nästa veckas världscuppremiär i Kuusamo.

– Jag har hört att snökanonerna går för fullt hemma i Sundsvall. Därför skulle jag bli glad om det gick att åka några hundra meter.

Hanna Falk åkte starkt hela dagen och kom trea, supertalangen Jonna Sundling blev fyra.

Mer läsning

Annons