Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalla slog Ingemarsdotter i terränglopp

/
  • Det blev en tät kamp på elvakilometersloppet mellan Charlotte Kalla och Ida Ingemarsdotter. Kalla vann till slut med endast sex sekunders marginal.
  • Andreas Svanebo kämpade väl, men Andreas Fahlén, tävlande för IFK Umeå, drog i från och segrade med 42 sekunder.

Stavar eller inte – Charlotte Kalla är en vinnare oavsett vilket. På lördagen vann hon ett terränglopp i Hammarstrand efter en uppgörelse med landslagskompisen Ida Ingemarsdotter. I herrklassen över dubbla distansen fick Andreas Svanebo se sig slagen av endast en löpare.

Annons

För första gången anordnades Vildhussloppet i Hammarstrand – ett 22 eller 11 kilometer långt lopp i både krävande terräng och på plan väg. Bland de 115 namnen i startlistan fanns Sundsvallsborna Charlotte Kalla och Andreas Svanebo med.

Kalla ställdes bland annat mot landslagskollegan Ida Ingemarsdotter i damklassen, och det blev en häftig duell de båda emellan. De följdes åt under hela loppet och i slutändan skilde det bara sex sekunder till förmån för Kalla.

Andreas Svanebo, som nyligen tvingades lämna återbud till Stockholm Marathon, var i allra högsta grad med och slogs om segern i herrklassen. IFK Umeå-löparen Andreas Fahlén blev dock för svår och vann med 42 sekunder ner till Svanebo. Därmed blev det revansch för Fahlén, som fick se sig besegrad av just Svanebo för några veckor sedan på Kälagåtte.

Mer läsning

Annons