Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källström ser ut att bli spelfördelare mot Bulgarien

Allt talar för att Kim Källström får rollen som spelfördelare i fotbollslandslagets viktiga VM-kvalmatcher mot Bulgarien och Ungern. Med det ansvaret kommer också kraven att lyckas: —  Folk kräver ibland att man ska komma in och göra fantastiska saker, men jag har ju aldrig varit ordinarie i landslaget så det är väl inte av mig man ska kräva saker?

Annons
Anders Svenssons knäskada sätter stopp för spel i lördagens och onsdagens kvalmatcher. Han kunde inte gå för fullt på Elfsborgs träning. På tisdagskvällen kom beskedet att han missar VM-kvalen.
\"Därför är vårt gemensamma beslut att vi stryker Anders ur truppen. Vi kallar i dagsläget inte in någon ersättare\", säger förbundskaptenen Lars Lagerbäck i ett pressmeddelande.

Självklara alternativet
Källström är det självklara alternativet som offensiv innermittfältare. Men om han spelar mot Bulgarien på Råsunda till helgen blir det den första tävlingslandskampen som Kim startar i sedan 22-matchen mot Danmark i EM förra året.
 Jag har inget att kommentera kring laguttagningarna resultaten med landslaget talar ju sitt tydliga språk, säger Källström, om att alltid få ge plats åt Anders Svensson.
Konkurrenssituationen med Svensson har gjort att de minuter som Källström fått i blågult analyserats extra noga av expertisen. Han har fått höra både att benen är för långsamma och viljan att visa vad han kan ibland är för stor.
 Det är mycket snack om att bevisa saker. Men jag tror inte jag har så mycket att bevisa för Lasse och Roland, de vet väldigt väl vad jag kan.
Tycker du inte att allt talar för att du ska spela från start mot Bulgarien på lördag?
 Jag hoppas på att spela även om Anders är här eller inte. Jag ska göra allt för att ta en plats med det gör alla 20 i truppen, säger Källström.

Kollar extra
Men tittar du inte dig lite extra omkring när förbundskaptenerna delar ut västar under träningarna nu när Anders Svensson inte är med?
 Lite grann är det så, men Lasse och Roland brukar vara rätt bra på att mörka med det där. Det blir bara en gissningslek och som spelare tror jag det stjälper mer än det hjälper att fundera över sådant. På fredag får jag reda på om jag spelar eller inte.
Det som kan tala mot Källström är att klubblaget Rennes inlett uselt i den franska ligan. Laget där också landslagsmålvakten Andreas Isaksson finns har släppt in 16 mål på fem matcher och ligger näst sist i ligan. Kim var dock en av få som fick godkänt betyg efter 06-förlusten mot nykomlingen Nancy.
 Det har fungerat bra i vissa matcher och i andra har det inte fungerat alls. Jag tror aldrig jag varit med om att förlora med 06, det är nog det värsta jag varit med om inom fotbollen.

\"Alla vet sina roller\"
Men när TT mötte Källström i landslaget blågula kläder på tisdagen bar han ändå huvudet högt.
 När man tar på sig de här kläderna känner mig sig späckad av självförtroende. Den här samlingen kom väldigt lägligt. Det är en trygghet att komma till landslaget, här spelar vi mer som ett lag. Alla vet sina roller och vi har en inövad spelidé.
Kims roll har varit reservens, nu lär den bli spelfördelarens.

Mer läsning

Annons