Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalmar gjorde målen efter 1—1 mot Landskrona

Ett drömmål av Kalmars brasilianske stjärna Dedé Anderson och ett självmål av lagkompisen Joachim Lantz. Kalmar gjorde båda målen i 1—1-matchen borta mot Landskrona.

Annons
Båda tränarna var dock nöjda med poängen då lagen hade varsin halvlek.
 Vi kunde ha avgjort matchen i första halvlek men med tanke på hur bra Landskrona kom igen i andra så är jag ändå nöjd, sade Kalmars tränare Nanne Bergstrand.
Kollegan i Landskrona Bois, Mats Jingblad, var också tillfreds med en poäng efter en stark andra halvlek.
 Alla vet hur starkt Kalmar är och när vi kom i underläge så förstod jag att vi skulle få svårt att vinna. Men vi fick en kanonstart i andra halvlek och det gav oss självförtroende, sade Jingblad.
Kalmar dominerade den första halvleken och fick Landskrona i fällan. Det var nära ledningsmål efter 20 minuter när högerbacken Tobias Carlsson nickade en hörna som Landskronas Anders Friberg räddade på mållinjen. Bara några minuter senare var Carlsson åter igen framme och nickade men hemmamålvakten Jonas Sandqvist var på sin vakt och räddade.

Snyggt av Dede
Efter 31 minuter kom matchens delikatess när Dedé Anderson cykelsparkade in Kalmars ledningsmål. Bollen kom tursamt till brassen via en hemmaspelare men oj så snyggt avslutet var. Dedé gjorde sitt andra mål efter comebacken och såg spelsugen ut så länge flåset höll.
Landskrona, som inte hade ett enda skott på mål under första halvlek, var ytterst när att kvittera redan efter en minut av andra halvlek då Jörgen Pettersson träffade stolpen.
Bara minuten senare kom kvitteringen till 11. Utan att vara pressad fick Kalmars mittback Joachim Lantz snedträff och lobbade över Petter Wastå som inte hade en chans att nå bollen. Självmål brukar vara snyggt det här var inget undantag och väldigt märkligt.
Landskrona spelade betydligt bättre efter kvitteringen och matchen öppnade upp sig rejält.
Kalmar hade fortsatt en majoritet i bollinnehavet men hade svårt att skapa några stora chanser och var inte alls lika vassa längre.
Jörgen Pettersson i Bois hade ett bra skott i slutminuterna men bollen gick över Kalmar-målet. Det var det sista som hände i en match som blev oväntat öppen i andra halvlek.
Kevin Amuneke, som är på landslagsuppdrag med Nigeria, saknades i Landskronas offensiv.

Mer läsning

Annons