Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalmar slog vakt om trepoängaren

Två mål på en och en halv minut och sedan bevakningsfotboll.
Kalmar FF slog vakt om sin allsvenska topposition när man slog Örgryte med 2—1 (2—1).

Annons
Matchen på Fredriksskans hade två olika ansikten. En mycket svängig och händelserik första halvtimme byttes sedan mot positionskrig och bevakning i en timme.
Örgryte inledde målskyttet redan efter knappa minuten när Boyd Mwila slog till med ett skott i bortre burgaveln. Ett skott som inte alls såg otagbart ut för Petter Wastå. Hemmamålvakten skulle dock få revansch.
 En mardrömsstart, men sedan visar vi vilken oerhörd moral vi har i laget, säger KFF-tränaren Nanne Bergstrand.
Innan det hade gått en kvart hade Kalmar vänt matchen.

Intränad variant
Lasse Johansson var regissören bakom båda målen. Det första kom på en intränad frisparksvariant där Johansson spelade Fabio Augusto som skarvade vidare mot Dedé Anderson. Brassen fick ingen träff, men Öis-backen Anders Prytz hjälpte till att skyffla in bollen bakom Dick Last.
 Faktiskt en variant som Liverpool brukade köra på det glada 80-talet. Det är extra kul när en sån grej går hem, säger Lasse Johansson.
Som bara en och en halv minut senare spelade fram till 21-målet som Dedé Anderson tryckte dit med skallen.
Kalmar fick hörna till höger och Fabio Augusto slog den snabbt till Lasse Johansson.
 Jag såg att Dedé stod och hängde vid bortre stolpen som han brukar.
Inlägget satt helt suveränt.

Bevakade ledningen
I ytterligare ungefär en kvart fortsatte Kalmar FF att trumma på i högt tempo, sedan drog man sig allt längre ner i banan för att slå vakt om sin ledning.
 I andra halvlek hamnar vi i bevakningsfotboll, men när man är skicklig på något så ska man utnyttja det, säger hemmatränaren Nanne Bergstrand.
Zoran Lukic, tränare i Örgryte hade inte mycket att invända.
 I andra försökte vi komma runt på kanterna men vi klarade inte riktigt det. Våra forwards vägde för lätt. Vi fick vår chans på straffen. Hade vi satt den kanske Kalmar hade kommit upp i banan lite.
Straffen ja. Den kom i den 49:e minuten sedan Paulinho dragits ner.
Ailton tog hand om straffen. Han sköt lågt vid vänster stolpe. Precis där fanns Petter Wastås högra hand.
 Jag kan inte minnas när jag släppte in en straff i allsvenskan senast, säger Kalmarmålvakten (två räddningar förra året), som i och med räddningen stoppade Örgrytes enda riktiga målchans i andra halvlek.
 Mina spelare trodde knappt själva på att det skulle gå att göra mål. Vi försökte byta lite för att göra något åt det, men lyckades inte, säger Zoran Lukic.

Mer läsning

Annons