Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalmar spelar cupfinal – i år igen

En boll i stolpen, en i ribban och två som stoppades på mållinjen. Men det bar hela vägen till final ändå. Kalmars cuphjälte hette Abiola Dauda. Han sänkte Hammarby i förlängningen.

Annons
Före avspark och under första halvlek vräkte regnet ned över Söderstadion och semifinalen i svenska cupen.
Fotbollen blev också därefter. Inte mycket för en finsmakare men spelarna hade det verkligen inte lätt i blötan.
Henrik Rydströms höft pallade inte för påfrestningarna och redan efter dryga halvtimman förlorade Kalmar sin kapten och pådrivare.
Chanser? Knappt några. Ett par hyggliga skott, de flesta från Kalmarfötter.
Bättre och roligare blev det i andra halvlek och då kunde Hammarby inte gnälla på att årets typiska augustiväder inte undvek att besöka Stockholm på torsdagen.
För hade inte skyfallet gjort bollen så trögrullad i gräset hade...
...knappast Suleyman Sleyman hunnit upp Jimmie Augustssons tåpaj precis innan den tänkte ta sig över mållinjen...
...och lika säkert hade inte Christian Traorés akrobatiska linjerensning varit något värd på Abiola Daudas avslut på tilläggstid.
Lägg till en ribbträff av Augustsson och det är lätt att räkna ut att Kalmar var klart närmast cupfinalen under de mållösa ordinarie 90 minuterna.
Dessutom prickade Dauda stolpen tre minuter in i förlängningen.
Men det finns ju något som heter tredje gången gillt och när Dauda (inhoppare för Patrik Ingelsten) ryckte förbi Traoré i 113:e minuten fanns ingen i närheten av mållinjen att stoppa bredsidan som skickade Kalmar till finalen.
 Viktigt mål för oss, killen (Traoré) var stark men jag tog honom med min snabbhet och lyckades få ut en fot och träffa bollen, sade matchvinnaren till TV 4.
Finalen spelas på Fredriksskans 21 september. Om det blir mot Enköpings SK eller mot IFK Göteborg avgörs först nästa torsdag.

Mer läsning

Annons