Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalmars försvar intakt

Kalmar FF:s försvarsmur står pall.
Inte heller IFK Göteborg kunde få hål på allsvenskans bästa försvar.
—  Det känns ändå som två förlorade poäng, sade KFF:s målvakt Petter Wastå efter 0—0-matchen.

Annons
Wastå har nu hållit nollan i allsvenskan i 597 minuter (nytt klubbrekord), och han sattes aldrig på några svåra prov mot ett för dagen mycket uddlöst IFK Göteborg.
Faktum var att Kalmar FF låg betydligt närmare segern, framförallt var det klasskillnad på lagen i första halvlek. Kalmar FF var bättre på allt och borde ha haft ledningen.
 Vår första halvlek var svart. Vi hade bara tur som inte blev straffade, tyckte Blåvitts tränare Arne Erlandsen.

"Felträff"
Straffade tycktes IFK bli redan efter fyra minuter. Men Lasse Johanssons straff var okoncentrerat slagen och Bengt Andersson kunde rädda.
 Jag fick felträff, suckade Lasse efter matchen.
Men Kalmar saknade inte chanser att göra mål efter det. Närmast var Svante Samuelsson som nickade klockrent i stolpen. Samuelsson brände också ett jätteläge när han sköt över helt fri med Bengt Andersson.
 Vår första halvlek var strålande med tanke på våra förutsättningar. Vi hade Dedé skadad, Cesar Santin avstängd och så gick Brima Koroma sönder efter 25 minuter, sade Kalmartränaren Nanne Bergstrand.
I andra halvlek jämnade IFK Göteborg ut spelet. Stefan Selakovic byttes ut mot Samuel Wowoah, men den stora förbättringen var att Niclas Alexandersson flyttades in centralt.
Göteborg tog tag i spelet men några målchanser vaskades inte fram.

Statistiken bättre än spelet
 Statistiken var bättre än spelet. Jag var tvungen att göra någonting i paus och vi blev i alla fall lite bättre, tyckte Arne Erlandsen.
Kalmar FF hade ändå halvlekens bästa chans när Tobias Carlsson språngskallade Lasse Johanssons frispark tätt utanför.
Kalmar FF hade varit förtjänt av tre poäng, och sakta men säkert har lagets offensiv börjat komma igång. Tråkstämpeln börjar att suddas ut.
 När vi slog Hammarby i cupen tyckte jag att vi var väldigt pigga framåt och vi är på väg uppåt i form. Tiden talar för oss, sade Nanne Bergstrand.
Och med tanke på att Dedé Anderson och Cesar Santin finns i bakfickan finns all anledning att tro att KFF kan bita sig fast i toppskiktet framöver.
IFK Göteborg fortsätter att uppträda ojämnt och måste bli aggressivare och framförallt genomföra 90 minuter på ett bra sätt för att vara en guldkandidat.

Mer läsning

Annons