Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kammerling osäker inför VM-starten

Efter OS i Aten satte Anna-Karin Kammerling punkt för sin 100-meterssatsning.
När VM startar ger hon sig ut på — 100 meter.
—  Jag vet inte alls var jag står, säger hon inför damernas lagkapp.

Annons
När sim-VM i Montreal startar på söndagen är samtliga svenska medaljhopp i farten i lagkapperna, 4x100 m fritt.
Gabriella Fagundez, Väsby, tog den sista platsen i damernas lag och simmar startsträckan, sedan följer de tunga namnen Josefin Lillhage, Anna-Karin Kammerling och Therese Alshammar.
För Kammerling blir det en start med dubbla känslor.
 Jag har inte simmat 100 meter på den här nivån på väldigt länge. Jag har inte tränat mot 100 och vet inte ens var jag står. Men förhoppningsvis ska jag kunna simma skapligt nu när jag blivit uttagen, säger hon.

Nedlagd satsning
Eftersom specialdistansen 50 m fjäril inte finns med på OS-programmet var satsningen inför OS i Aten den dubbla distansen. Men hon blev sjuk inför OS, missade final och lade sedan ned satsningen på 100 meter.
Nu är det 50 meter som gäller i både fjäril och frisim. Den senare distansen finns på OS-programmet.
Kammerlings individuella grenar går i slutet av nästa vecka och det är hon extra glad över med tanke på att hon blev sjuk i förra veckan och missade några träningsdagar.
 Det var någon slags infektion, men jag slapp i alla fall feber. Det blev några dagars vila och det var lite jobbigt eftersom det kändes som tiden rann i väg.

Finalplats
Med Kammerling som frågetecken och Johanna Sjöberg borta ur laget på grund av sabbatsår från landslaget är målet en finalplats i lagkappen. Några medaljtankar finns inte ännu.
 En finalplats är steg ett. Sedan får vi se. Kan vi ta en plats bland de sex bästa så är det bra. Men väl i final är det naturligtvis ingen av tjejerna som hoppar i vattnet och hoppas bli sexa. De siktar nog högre, säger förbundskaptenen Thomas Jansson.
På herrsidan blir Stefan Nystrand ankare i ett lag där också Lars Frölander gjort tillfällig comeback för att vara med i Montreal. Men Thomas Jansson hade på lördagen ännu inte offentliggjort laget.

Mer läsning

Annons