Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mot blågult – med hjälp av bänkpressmästaren

/
  • Rocco Wadell, Timrå BK, satsar på att bemästra lätt tungvikt.

Rocco Wadell gjorde landslagsdebut med kort varsel i lördags.
Nu siktar han in sig på att växa in i blågula kostymen. Med hjälp av en gammal världsmästare i bänkpress.
– Jag kommer ha det lättare nu, säger han.

Annons

Sundsvalls Atletklubbs Fredrik Svensson har ett massivt antal VM-medaljer i styrkelyft. Han har nu hjälpt Timråboxaren Rocco Wadell att ta sig upp en viktklass.

– Inför finalen i SM var jag för liten för lätt tungvikt (81 kilo). Jag åt frukost innan invägningen, men vägde ändå bara 77, säger Wadell.

Under sommaren har han fått ett träningsprogram av Svensson för att bygga muskelmassa. Nu ligger han stadigt på runt 80 kilo och är mer redo för att jaga SM-guldet i vår.

– Jag kommer ha lättare att slå ut de jag möter nu. Jag märkte förra året att jag var snabbare än de andra i den viktklassen.

I lördags gjorde han landslagsdebut, men i 75 kilo. Det var med väldigt kort varsel – på grund av återbud ringdes han in dagen innan. En nedtränad Wadell kunde inte matcha Dmitro Tretyak.

– Jag har kört tolv pass i veckan. Men det var väldigt kul att vara tillfrågad. Då har de ögonen på mig. Jag verkar vara första reserv i både lätt tungvikt och mellanvikt.

Hampus Henriksson är Sverigeetta i lätt tungvikt, men första anhalten för Wadell blir den danske mästaren i samma viktklass, på en gala i Danmark 20 januari.

Mer läsning

Annons