Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan boxas på hemmaplan – drömmer om proffsmatch i Sundsvall

/
  • Otto Wallin drömmer om en proffsmatch i Sundsvall.

Han tog tolfte raka proffssegern den gångna helgen – nu kan Otto Wallin få boxas på hemmaplan.
Team Sauerland jobbar för att anordna en gala på svensk mark i september, och på sikt drömmer Wallin om en proffsmatch i Sundsvall.
– Det skulle bli kanon för alla, säger han.

Annons

I lördags tog Otto Wallin sin tolfte raka seger som proffs. Boxaren från Sundsvall besegrade då den tidigare VM-silvermedaljören Oleksiy Mazikin under Nordic Fight Night i Ballerup Super Arena, Köpenhamn.

– Han kom ut hårt och jag förstod att han försökte satsa allt på ett kort, men jag tycker att jag klarade av det bra, säger Otto två dagar efter segern.

Wallin har sedan tidigare pratat om drömmen att få proffsboxas på hemmaplan i Sverige – nu kan den drömmen bli verklighet.

Otto Wallins stall, Team Sauerland, siktar nämligen på att anordna en gala på svensk mark med teamets fem svenska boxare i form av Erik Skoglund, Anthony Yigit, Otto Wallin, Oscar Ahlin och Klara Svensson.

Planen är att galan ska äga rum den 19 september i Nyköping, Erik Skoglunds hemstad.

– Det vore en dröm som går i uppfyllelse att få boxas i Sverige. Jag hoppas verkligen att det går igenom och tror chanserna är ganska goda, säger Otto Wallin.

Förutsättningen för galan är att man får tillåtelse för Erik Skoglund att gå en titelmatch över tolv ronder, vilket skulle innebära tre gånger den tillåtna matchtiden i Sverige.

– Jag hoppas att vi får till matchen. Det skulle betyda mycket för boxningen i Sverige. Vi har så talangfulla svenska boxare. Det är tråkigt att de inte får visa upp sig i sitt eget hemland, säger Nisse Sauerland till mrringside.se.

– Jag tror inte det går att göra en gala med bara fyra- och sexrondersmatcher. Jag skulle älska att göra även en sån gala men vi får inte med tv om det inte blir en titelmatch, fortsätter han.

Skulle ansökan inte gå igenom kommer Team Sauerland fortsätta försöka ordna en proffsgala i Sverige.

– Om den går igenom borde det öppna upp sig, och om ett tag kanske vi skulle kunna kolla uppåt i landet, säger Otto Wallin och syftar på sin hemstad Sundsvall.

– Vi har spekulerat lite om det förut, det skulle bli kanon för alla. Det skulle vara otroligt att få gå en proffsmatch i Sundsvall, säger han.

Först och främst hoppas Sundsvallskillen att galan i Nyköping blir verklighet.

– Jag förstår att det varit problem med proffsboxning och andra kampsporter när folk inte riktigt vetat vad de hållit på med, men Sauerland som jag boxas med arrangerar nästan tjugo galor per år och vet vad de gör. Jag hoppas vi får chansen att visa upp oss på hemmaplan och att boxningen får en ärlig chans i Sverige, säger Otto Wallin.

Mer läsning

Annons