Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Känslan är att Tsaren kan ställa till det i dag

Annons
En trio med Timrå IK-tröjor och hår som bröderna Fluff. Svenska flaggor med Bosse Eklöf och Tsar d'Invernes namn. Delar av GIF-truppen på plats, likaså gamla TIK-profiler som Daniel Casselståhl, Anders Huss och Markus Matthiasson.
Och framförallt - Ulf Ohlsson som vinnare i det största loppet.
Medelpad stack ut på alla möjliga sätt dagen före festen. Dagen före Elitloppet.
För det är ju det som det snackas om. Att lottningen i finalen kan avgöra duellen mellan Steinlager och Gidde Palema. Att franske Love You nämnas som den store outsidern av var och varannan som ska kunna det här med trav.
Personligen finns en maggropskänsla att "Tsaren" inte tänker vara någon statist. Tror Robert Bergh kommer att få ut max av honom, efter sin kloka matchning.
Han har inte förivrat sig för att vinna varje lopp. "Bergharn" har vågat vara dålig, om ni förstår vad jag menar.
Hur långt det räcker?
Knappast till seger, men är inte alls främmande för att Tsar d'Inverne är och nosar strax efter Gidde och någon till. För min vinnare är Kung Åkes stjärna.
Gav själv en namnskylt till Åke Svanstedt som liten grabb, travtokig som man då var.
Det idolskapet har suddats ut med åren, men Svanstedt har folkets stöd. Som sin egen grönklädda klack.
Det är ack så viktigt i travets höjdare.
Är långtifrån den Elitloppsveteran som flera av mina kollegor är, som såg senaste norska segern i form av Rex Rodney 1986 och som var på plats när hästen med travvärldens coolaste namn, Billyjojimbob, slog Meadow Prophet och Sea Cove för 13 år sedan.
Men vid mina besök på "Valla" sista helgen i maj blir jag alltid lika tagen av stämningen. Det där eviga trummandet från E-läktaren, de taktfasta applåderna när kuskarna passerar förbi och suset som hörs när speakern berättar öppningen första 500 metrarna.
I dag är jag på plats igen och kommer att njuta.
Trots att nye Elitloppsgeneralen Hans G Lindskog målat in sig själv i ett hörn inför lottningen, efter att ha lovat platser åt olika håll. För alla inblandade vill vi nästa år ha mer klara besked och se de bästa hästarna just vid denna tidpunkt.
Sådana som Naglo och Civil Action är normalt sett bättre än Bellman Töll. Men just här och nu är Alnöhästen hetare. Fast jag tror knappast paret Bouvin och Ulf Ohlsson klagar i dag. Seger i Sweden Cup och 600 000 kronor in slår väl högre än en hedersam placering i Elitloppet?
Gårdagens stora hjälte var annars Kent Knutsson.
Amatören som körde på ett sätt som gjorde att experterna på pressläktaren dömde ut honom innan ens halva loppet var kört.
Visst, Knutsson gjorde allt för att Max Flukt inte skulle vinna.
Men den lille krigaren från Vaggeryd var ändå bäst i Harper Hanovers lopp.
Underbart att se att även de små kan hävda sig en sådan här dag.
Till sist, grattis på Mors dag mamma Birgitta.
Hon brukar lira tio kronor vinnare, tio kronor plats på Åke Svanstedt.
Ni får ta det som ett tips om ni vill ...

Mer läsning

Annons