Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kapten Engdahl styr mot VM

/

Susanna Kallur kraschade in i en häck och Patrik Kristiansson fick en smäll i sidan när han bröt av en stav. Men friidrottstruppens svåraste skada tar drygt fem veckor att läka — och det är bara fem dagar till VM-invigningen. —  Så det är tur att det är jag som har den, säger förbundskaptenen Thomas Engdahl och tar sig åt vaden.

Annons
När segelfartyget Linden lade ut från Mariehamn på måndagen fanns en värdefull last ombord. Stora delar av det svenska friidrottslandslaget finns på Åland för att förbereda sig inför stundande VM i Helsingfors.
Under måndagens seglats så framförde unga Amy Diamond VM-låten \"Champion\" och den nya tajta tävlingsdressen presenterades med VM-löparna Robert Kronberg, Johan Wissman, Jenny Kallur och Ida Nilsson som modeller. Men efteråt ringlade intervjuköerna ändå längst kring stjärnorna Carolina Klüft och Kajsa Bergqvist bragdmedaljören Stefan Holm laddar inför mästerskapet på hemmaplan i Karlstad. De tre stora medaljhoppen är alla helt kuranta sedan Klüft nu inte längre känner av det ömmande knä som stoppade henne från att hoppa längd på DN-galan i tisdags. Men med bara några dagar kvar till invigningen i Helsingfors har landslagsläkaren Sverker Nilsson ändå en del skavanker att se om.

Häckklippning
Susanna Kallur fick under hela måndagens tre timmar långa båtresa ständigt svara på frågor om hennes stukade och omplåstrade vänstertumme.
 Det är ju lite löjligt. Jag använder ju inte tummen när jag springer, suckade \"Sanna\".
Det var under söndagens träning som Kallur stöp på den sista häcken.
 Jag tycker mest det är häftigt att man kan komma upp i den farten att det blir en sån smäll, sade dalkullan på frågan om hon inte blev rädd.
Men en svullnad på hälen i samband med häckkraschen gjorde ändå att Sanna fick stå över måndagens löpträning.
 Men det gör inte så mycket. Jag ska mest vila ändå nu inför VM.

Stavfel
Patrik Kristiansson har också ett sår, sedan han knäckt en stav under träning i helgen. Staven bröts av mitt under ett hopp och änden slog till Kristiansson i sidan:
 Men det är absolut ingen fara. Jag hoppade på en gång efteråt. Det var mest synd på staven, även om den var för mjuk för att använda i tävling.
Dessutom har spjutkastaren Gabriel Wallin problem med ryggen, men inte heller hans VM-start ska vara i fara.
Den ende som ser ut att få problem med att kunna springa ärevarv på Olympiastadion i Helsingfors är förbundskaptenen Thomas Engdahl:
 Jag försökte jogga och har fått diagnosen \"gubbvad\", en kraftig muskelbristning. Men det är väl bra om det är förbundskaptenen som är allvarligast skadad.

Mer läsning

Annons