Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson har hittat VM-formen

Det var några år sedan som han kallades "världens bästa Karlsson".
Men i bordtennis-VM gör han i alla fall skäl för epitetet. Utskåpningen av den japanska talangen Jun Mizutani på tisdagen förde honom till fjärde omgången som ende kvarvarande svensk.

Annons
Peter Karlsson har varit den jämnaste svenske toppspelaren i pingis i flera år. I Shanghai har han hittat en vinnande formkurva som pekat uppåt för varje match.
I första omgången släppte han två set mot den föga namnkunnige walesaren Ryan Jenkins. Och skakade på huvudet åt sitt spel.
I andra omgången tappade han också två set. Men italienske ex-kinesen Yang Min är av lite bättre kaliber.
Och på tisdagen ställdes han oväntat mot den blott 16-årige Jun Mizutani. Den tekniske japanen skrällde mot taiwanesen Chuan Chih-Yuan i omgången innan.
Men Karlsson gjorde processen kort mot Mizutani. 115, 115, 117, 119 bar klasstämpel.
 Nu fungerade allt, sade Karlsson.
 Bra plattor, bra fötter, bra självförtroende.
Karlsson, 36 i slutet av maj, gick till sängs med kvartsfinalen i sikte. För i fjärde omgången får han återigen möte en utflyttad ex-kines. 43-årige He Zhi Wen, Spanien.
 Peter har fått slita några matcher och fick en lätt match i dag. He Zhi Wen är vänsterhänt och har en mycket bra serve, men kan Peter spela som i dag blir det inga problem, sade assisterande förbundskaptenen Thomas von Scheele.

Mer läsning

Annons