Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karriären över för "Foppas" travstjärna

Annons
Tävlingskarriären är över för Peter Forsbergs travstjärna Tsar d'Inverne. Hästen blev rejält halt efter det senaste storloppet St Michel Race i Finland där han blev fyra och efter undersökningar på hästkliniken i Axevalla fattade veterinärerna beslutet.
 Det känns förstås oerhört tungt just nu. Tsar d'Inverne är bara sex år och hade mycket kvar att ge på tävlingsbanan, men tyvärr går det inte att fortsätta, säger en mycket besviken Robert Bergh, som har tränat hästen under hela karriären och som äger 50 procent av hästen medan "Foppa" och pappa Kent Forsberg äger övriga 50 procent.
Det är Tsar d'Invernes ena bakknä som är problemet och enligt veterinärerna är menisken helt utslitet i vänster bakben. Skadan uppkom i fjol när "Tsaren" kom loss på Bergsåkers travbana sedan han blivit skrämd av en reklamskylt som ramlade ner på banan. Bergh och familjen Forsberg stämde företaget som utförde arbetet med reklamskyltarna men fallet mals fortfarande i olika rättsinstanser. Bergh vill inte kommentera om man ska gå vidare efter beskedet om att tävlingskarriären är över.
Bergh gav beskedet till Peter och Kent Forsberg på lördagen.
 De var givetvis väldigt besvikna, både Peter och Kent har ju följt hästen och sett flera av hans stora segrar.
Den största var vinsten i Svensk Travderby på Jägersro för knappt tre år sedan. Då var "Foppa" på plats i Malmö och han fick efteråt ta på sig den klassiska gula Derbykavajen. Något nummer för liten men det var den största upplevelsen någonsin på en travbana för "Foppa".
Tsar d'Inverne, som är uppfödd av popstjärnan Alexander Bard, vann 23 lopp på 51 starter och tjänade över åtta miljoner kronor.

Mer läsning

Annons