Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenneth Svensson tränar Harmånger

Harmångers IF anser sig ha gjort ett verkligt tränarklipp. Kenneth Svensson, som förde upp IFK Sundsvall till division II men som sedan fick gå, tar över norrhälsingelaget som i höstas återuppflyttades till division III.

Annons
Kenneth Svensson får mycket positiva omdömen från alla håll, inte minst från IFK Gnarp som han tränade för några år sedan och som vi ju har ett samarbetsavtal med, säger Per Andersson, ordförande i Harmångers IF:s fotbollssektion.
Harmånger har ett ålderstiget lag men Per Andersson räknar med att de flesta av veteranerna fortsätter och sedan tänker man fylla på med yngre förmågor. Från Gnarp har Andreas Bertils och Marcus Engström etablerat sig och flera bedöms ha möjlighet att utvecklas till division III-spelare. Bergsjös Emil Ring och Pelle Lindgren är också två intressanta spelare för Hamånger.
På onsdagskvällen gav en av veteranerna, Benny Jonsson, klartecken för att fortsätta för moderklubben. Han har meriter från pojklandslaget och IFK Göteborg.
En viktig pusselbit för oss. Han hade förfrågningar från Forsa IF.
En nyckelspelare som Mikael Eliasson opererar i vinter båda fötterna men beräknas bli spelduglig till våren.
Klart är dock att vi förlorar forwarden Henrik Friberg till Strand och att backen Per Brolin spelar för någon Stockholmsklubb.

Blir mellersta trean
Det är i praktiken klart att Harmångers IF flyttas från division III södra Norland till mellersta trean med bland andra Medelpadslagen Stockvik och Svartvik, nära klubbar för Kenneth Svensson. Flytten blir ett måste eftersom Furunäs/Bullmark och Gimonäs drar sig ur serien. Förslaget för lördagens representantskapsmöte är att Harmånger och Söderhamn ersätter Västerbottenlagen.
Det spelar inte någon roll alls för vår del. Det blir bra precis lika långa resor som i södra trean och något Hudiklag för derbymöten är ju inte med i den serien 2006, säger Per Andersson.

ARKIV
Kenneth Svensson, ny Harmångerstränare.

Mer läsning

Annons