Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenny Bräck: "Jag är nöjd med mitt lopp"

Kenny Bräck lyckades inte fullfölja det tuffa Indy 500-loppet. Efter det 92:a varvet fick han problem med styrningen och tvingades bryta.
—  Det känns bra, sade Bräck efteråt utanför sitt garage och såg ut att också mena det.
Dan Wheldon, England, vann.

Annons
 Det är klart att jag är besviken, det vore onaturligt annars. Men det känns rätt att jag ställde upp - det var ändå den största segern. Det här är ju min arbetsplats, sade Bräck.
Innan halva tävlingen, som går ut på att köra 200 varv på den ovala Indianapolis Motor Speedway-banan, hade gått fick Kenny Bräck bryta.
 Jag hade haft problem med styrsteget i sex, tio varv. Det blev bara värre och värre, och till sist höll det inte längre. Men vi var med bra i tävlingen.
Kommer du att fortsätta tävla?
 Det får en tänke på nu, svarade Bräck på sin karaktäristiska värmländska.
 En kan väl få ta av sig overallen först?
Bräck startade som 23:e man, och lyckades köra upp några placeringar. För det mesta höll han 18:e eller 19:e plats.
 Loppet gick precis som beräknat. Startar man så långt bak som jag fick göra kan man inte gå upp i ledningen efter första kurvan.
Den 39-årige värmlänningen gjorde en sensationell återkomst när han startade i Indy 500, världens tuffaste bilsportlopp där förarna kör drygt 80 mil i hastigheter upp till 360 km/h. Han fick rekordkort tid att förbereda sig, eftersom han blev tillfrågad om att hoppa in som ersättare för fjolårets vinnare Buddy Rice för mindre än två veckor sedan.
Trots detta nämndes Kenny Bräck som möjlig segrare - en av många - av såväl konkurrenter som bilsportkunniga.
 Det kände lite ovant att köra, jag har ju varit borta från tävlandet så länge. Men jag har uppnått det jag vill och gjort det jag förväntade av mig själv - så gott jag kunde.
Vad beror det på om du fortsätter eller ej - om stallet vill ha dig kvar, eller på vad familjen tycker?
 Nja, det har att göra med vad jag vill. Det beror på om jag vill fortsätta lägga ned allt arbete som krävs. Jag säger varken bu eller bä. Men det har varit jätteroligt att vara med här. Jag vet att jag är hel.
 Det var jobbigt precis vid starten, sade Kenny Bräcks hustru Anita när hon hade kramat om sin make.
 Men jag vet bara att Gud är med Kenny, så jag kände mig cool.
23-åriga Danica Patrick blev historisk som den första kvinnan av hittills fyra startande som lyckats ha legat i ledningen av Indy 500-loppet. Det gjorde hon först efter 56 varv. Hon återtog ledningen mot slutet och hade den i totalt 18 varv men passerades på 193 varvet av slutsegraren Wheldon. Men hon blev ändå fyra.

Mer läsning

Annons