Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenny Jönsson skadad — kan missa semifinalen

Kenny Jönsson riskerar att missa Tre Kronors semifinal mot Tjeckien. Röglebacken har en muskelbristning och fick byta fredagens isträning mot behandling av en sjukgymnast. Däremot ska det inte vara någon fara med Daniel Alfredssons handskada.

Annons
Landslagsläkaren Lennart Hovelius, som för övrigt gjorde sitt första hockey-VM just i Wien guldåret 1987, har sluppit de allvarliga skadorna under turneringen däremot har det varit en hel del småblessyrer och sjukdomar.
 Vi har haft otur. Vi hade några förkylningar tidigt och sådant sprider sig ju snabbt. Det går ju inte att undvika, killarna måste ju träna tillsammans. Turligt nog har vi inte haft några större skador, säger Lennart Hovelius.
Kenny Jönsson har varit en av de otursförföljda.
Han tvingades bryta matchen mot Danmark i den första perioden då han hade yrsel och var illamående. Efter två dagars sängliggande och en missad match mot Finland var han tillbaka mot Kanada och slog in segermålet.
Men glädjen blev inte så långvarig.
Efter bara några minuter i kvartsfinalen mot Schweiz klev han av isen igen, nu med en muskelbristning, och medverkan i semifinalen är högst osäker.
Däremot är det ingen fara med Daniel Alfredsson, vars handskada var lindrig.
 Jag krockade med \"Honken\" (målvakten Johan Holmqvist) på uppvärmningen inför matchen mot Schweiz, men det är ingen fara. Jag tejpar handen, så det hindrar mig inte alls, säger Alfredsson.
Lennart Hovelius igen:
 Hockeyspelare känner inte efter så mycket, de kör bara på. 6-7 spelare kommer att spela tejpade eller lindade, men det är ju så det är på den här nivån.

Mer läsning

Annons