Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kenny Jönssons medverkan osäker

Mungiporna upp efter 2—1 mot Ryssland i Ceska Pojistovna Cup. Men Tre Kronors försvarsklippa Kenny Jönsson riskerar att missa nästa match mot Tjeckien på grund av en lårskada. —  Vi får se efter värmningen på lördag förmiddag, säger han.

Annons
Kenny Jönsson, 30, med tio säsonger i NHL i Toronto och New York Islanders står för rutinen i försvaret. Mot Ryssland klev han in i bråket mellan Per Ledin och Denis Kuljasj en bit in i den andra perioden. Båda spelarna fick matchstraff och Jönsson blev skadad.
 Jag vet faktiskt inte riktigt hur jag fick smällen, men det måste ha varit när Ledin slogs med ryssen. Det tog längst nere på låret och jag fick inte med mig benet i åkningen sedan, så det vara bara att byta, berättar Jönsson.
Jönsson missade tio minuter av sista perioden men hann se när Mika Hannula avgjorde för Tre Kronor när bara 32 sekunder återstod med sitt 21-mål.
 Det var härligt, vi gjorde en väldigt bra arbetsinsats, säger han.
 Inget skönspel direkt, mycket upp och ner och tränarna ville nog ha lite mer ordning. Men vi hängde med bra och var faktiskt starkare i slutet. Det är väl inte så ofta som Sverige slår Ryssland på bortaplan?
Kenny Jönsson har flyttat hem till Skåne igen efter en framgångsrik karriär i NHL. Han fick möjligheten att tjäna ytterligare ett par miljoner dollar för en säsong till men tackade nej till Islanders anbud. Han valde i stället Rögle och allsvenskan.
 Jag trivs bra hemma igen. Nu får man ju chansen att spela oftare i Tre Kronor och det är väldigt roligt. Vi har en härlig stämning i laget jag hoppas verkligen jag kan spela mot Tjeckien på lördag. Det känns bättre i dag och med behandling i kväll så...
Sverige spelar liten seriefinal på lördag mot Tjeckien som i torsdags besegrade Finland efter straffar. Tre Kronor avslutar Ceska Pojistovna Cup mot Finland på söndag.

Mer läsning

Annons