Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kent vill ha NHL-nivå i elitserien

/

NHL har redan infört nolltolerans. Nu hoppas Kent Manderville på samma utveckling i Elitserien. – Det är så frustrerande med alla hakningar och fasthållningar, säger Timrås kanadensare.

Annons
I kväll gör publikfavoriten Kent Manderville comeback inför hemmapubliken i Timrå.
Efter två matcher på bortais är han redo att kämpa ner Brynäs.
Om han nu får chansen.
Ja, det är inte lätt att göra något kreativt när man har någon som håller i både dig och klubban så fort pucken har släppts, säger Kent, och exemplifierar med en stor bamsekram:
Nu är det inte så lätt att göra något längre, va?
I NHL har domarna tagit i med hårdhandskarna i höst.
Det har inneburit att antalet utvisningar har ökat dramatiskt.
Men också att spelet har blivit öppnare och att lirarna fått större utrymme.
Det har bara varit positiva reaktioner där borta. Spelet blir mycket bättre om man får bort det destruktiva spelet, säger Kent Manderville.
Henrik Zetterberg är en av dem som hyllat de nya bedömningsnivåerna.
Hockeyn har blivit betydligt mer offensiv. Du kan inte haka och hålla fast, och det leder till att det blir längre sekvenser i anfallszonerna, sa han till TT häromdagen.
Manderville håller med:
Jag satt och såg TorontoMontreal i lördags natt. Jag har aldrig sett en så öppen fight förut. Det var fantastiskt att se.
Manderville är själv ingen av de större lirarna, men även han hämnas av det destruktiva spelet. Och han har tröttnat på ryggsäckshockeyn.
Man ska inte skylla på domarna. Problemet är att det här har blivit accepterat av alla. Spelarna gör det automatiskt, trots att jag tror de flesta skulle gilla om domarna var hårdare.
Faktum är att målsnittet i år har sjunkit rejält i elitserien jämfört med tidigare år (4,76 mål per match i år mot 5,66 i fjol). I NHL har åtgärdspaketet där de hårdare bedömningarna är en del i stället gett ett ökat målsnitt.
Jag tror det skulle bli roligare för publiken om domarna var hårdare, säger Kent Manderville.

Mer läsning

Annons