Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kessiakoff skrällde — nära medalj i VM

Annons
Fredrik Kessiakoff var nära en skräll i mountainbike-VM i italienska Livigno.
Svensken gjorde ett kanonlopp i crosscountry och slutade fyra 38 sekunder från medalj.
Stockholmaren, född i Aten, gick ut hårt och ledde efter ett av tre varv på den 43 km långa banan. På det andra varvet föll han ned till fjärde plats men var i det läget bara en sekund efter slutlige trean Jose Antonio Hermida Ramos, Spanien.
Men på det sista varvet ryckte spanjoren i från och till slut blev det ingen kamp om bronset. Storfavoriten och regerande OS-mästaren Julien Absalon, Frankrike, vann på 2.07.34 och var 18 sekunder före Christoph Sauser, Schweiz.
För Kessiakoff var fjärdeplatsen en stor framgång. Svensken kom tolva på OS i Aten förra året och 25-åringen berättade då att han såg ytterligare två OS-starter framför sig. Han flyttade i fjol till Italien för att få bättre träningsförhållanden och komma närmare tävlingstillfällena.
Det har redan gett resultat.
På damsidan blev det också en svensk överraskning genom Anna Enocsson som slutade på tionde plats. Svenskan har i år satsat på maratondisciplinen där hon ligger trea i världscupen men det hindrade henne inte från att ta en bra placering på söndagen. Den kunde ha blivit ännu bättre då Enocsson låg på åttonde plats i sista backen före målet. Men där vurpade hon och fick nöja sig med tionde plats.
Norskan Gunn-Rita Dahle tog guldet i överlägsen stil och var drygt två minuter före tvåan Maja Wloszczowska, Polen. Det var Dahles femte VM-titel i karriären, tre i crosscountry och två i maraton.
Anna Enocsson var 7.36 efter norskan. Maria Östergren slutade på 27:e plats.

Mer läsning

Annons