Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klar för Sundsvall –med elitserieklausul

/
  • klar för Sundsvall. Marcus Högström återvänder till Sundsvall Hockey där han slog igenom under säsongen 2010-11. Han kan dock bryta kontraktet om elitseriespel skulle bli aktuellt innan den 20:e januari. Foto: ARKIV/EVA-LENA OLSSON

Sundsvall Hockey förstärker laget inför Allettan.
Backen Marcus Högström är klar för resterande del av säsongen – men kan lämna för Elitserien.
– Han blir en jätteförstärkning för oss, säger Sundsvalls sportchef Stefan Lindqvist.

Annons

Sundsvall Hockey har under säsongen öppet pratat om att de ville förstärka laget inför Allettan och det är framförallt ett namn som ständigt har florerat kring laget, nämligen Marcus Högström.

Nu står det klart att backen har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över resterande del av säsongen. Han har dock rätt att bryta det innan den 20:e januari om ett anbud från Elitserien kommer.

– Han har ambitioner att spela högre upp och han har kapacitet för det. Men det är endast för Elitserien som han kan bryta, förklarar Stefan Lindqvist.

Lennart Högström är både pappa och agent till Marcus.

– Det finns inget elitserieintresse för Marcus just nu, men vi gjorde så här i fall att det skulle bli aktuellt, säger Lennart och fortsätter:

– Marcus har fullt fokus på Sundsvall nu. Han trivs jävligt bra där och siktar på att få mycket speltid och hitta tillbaka till glädjen igen.

Sundsvalls intresse för Högström har som sagt varit känt under större delar av säsongen och Svegsonen var med och spelade för Sundsvall under SCA Cupen. Sedan valde Högström att skriva på ett korttidskontrakt med Asplöven där det blev sju matcher, innan han nu alltså kommit överens med Sundsvall Hockey.

– Vi har fört en dialog under hela säsongen men under den senaste veckan har det blivit allt intensivare och tillslut kom vi överens.

Högström slog igenom i Sundsvall Hockey under säsongen 2010–11 när han gjorde 29 poäng från sin backposition.

– Han är en kvalitetsspelare som kommer att passa in riktigt bra för oss, säger Stefan Lindqvist.

Sundsvall Hockey är dock inte nöjda med att enbart ha fått in Högström i laget utan nu tar de sikte mot fler förstärkningar.

En spelare som varit på tapeten tidigare är den förre Timråspelaren Matt Murley, men där är inte Sundsvall nära något kontraktsförslag, än så länge.

Klart är i alla fall att det är på forwardspositionen som laget vill förstärka för att stärka sina chanser att ta sig tillbaka till Allsvenskan efter endast ett år i division I.

– Vi har tankar på en forward, men i nuläget så är vi inte nära någon, säger Stefan Lindqvist.

Mer läsning

Annons