Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klasens show bakom Södertälje-poäng

Magikern Joe Labero är ute på turné hela hösten. Men i elitserien finns en annan trollgubbe som bjuder på minst lika sevärda uppvisningar. Med ett drömmål i världsklass såg Linus Klasen till att Södertälje blev första lag att lura serieledaren Linköping på poäng (3–3).

Annons
Den 22årige superteknikern svarade för en imponerade debutsäsong i elitserien i fjol, med 14 mål och 20 assist. På höstens tre första omgångar producerade talangen inte en enda poäng. Mot Linköping, som inlett med tre raka segrar, blev det både en assist och ett fantastiskt mål.
Klasen är bara 173 centimeter lång, men är en stor lirare. Efter en suverän soloprestation, där hela Linköpings försvar inklusive målvakten Daniel Henriksson fintades bort, kvitterade Klasen till 33 i spel fem mot fyra tidigt i tredje perioden.
En läckerbit som inte bara såg till att Södertälje fortfarande är obesegrat i elitserien utan dessutom första lag lyckades snuva tabellettan på poäng.
Målexplosion
Klasen gav även prov på att han kommer att bli minst lika sevärd den här vintern. Efter showen var det Linköping för hela slanten, men Björn Bjurling vägrade att släppa förbi någon mer puck.
Trots ett massivt tryck i resten av den tredje perioden och i förlängningen klarade ingen hemmaspelare att överlista honom fler gånger.
Mötet var lite speciellt då plexiglaset krossades två gånger och tvingade till omspolning som orsakade en rejäl försening. Vid det första tillfället i slutet av den andra perioden exploderade
inte bara plexiglaset, utan även matchen.
Inom loppet av två minuter och sexton sekunder blev det nämligen tre mål. Björn Bjurling, strålande i kassen och den största anledningen till att Södertälje fortfarande hade 11, passade rakt i gapet på Patrik Zackrisson. Han serverade öppen bur till Pontus Petterström fram till 21.
Segersviten slut
Petri Pakaslathi kvitterade efter ett härligt samarbete med Linus Klasen innan Teemu Aalto smällde in 32. Då såg Linköping ut att gå mot sin fjärde raka vinst men det satte
Södertäljes hårdjobbande lagmaskin och en viss puckartist stopp för.

Mer läsning

Annons