Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klockarberget vassast i Ankarspelen

/
  • Klockarbergets Mikael Wiklander får en riktig björnkram från lagkamrat Henrik Persson efter 3–2-målet. Jublet som bröt ut på läktaren var enormt bland de, grovt uppskattat, 250 åskådarna på läktaren.
  • Klockarbergets Mikael Wiklander tar sig förbi IBC Hernösands Stefan Westman i en finalmatch där Klockarberget till slut fick lyfta bucklan efter en imponerande vändning.

I går avslutades finalspelen av Ankarscupen och innebandyfesten är nu över.
Finalen i pojkar -96 blev en riktig nagelbitare – där Klockarberget till slut stod som segrare efter stor dramatik.
– Helt underbart, säger 3–2-skytten Mikael Wiklander.

Annons

I dagarna tre har innebandyungdomar kämpat om att få vinna den allra första upplagan av Ankarspelen. Succén har varit totalt med 1300 deltagare från 65 olika lag.

Matchen mellan Klockarbergets BK och IBC Hernösand i Skönsbergshallen gjorde knappast någon besviken.

Hernösand hade mycket boll och kunde ställa upp spelet fint – men Klockarberget var minst lika vassa när det kom till att skapa farliga målchanser.

De tog också ledningen med 1–0, i spel i numerärt underläge. Efter ett fantastiskt vackert anfall som avslutades med riktigt klapp-klapp-spel mellan Mikael Wiklander och Henrik Persson där den sistnämnde var den som fick sätta in bollen i öppet mål.

Hernösand både kvitterade och tog ledningen innan den första perioden var slut. Sedan började upphämtningen. Klockarberget kvitterade genom Oscar Henriksson efter ett mäktigt dragskott. Sedan klev Mikael Wiklander in i handlingen.

Han tog tag i bollen längs sargen, avancerade inåt planen. Han väntade, väntade och sedan drämde han in bollen i målvaktens vänstra kryss.

– Det var bara att hålla i så länge som möjligt, säger Wiklander som efter kampen blev vald till matchens lirare.

Hernösand jagade en kvittering, men ett disciplinerat försvarsspel samtidigt som Klockarbergets målkung i turneringen, Henrik Persson, utökade ledningen till 4–2 med minuter kvar att spela ledde till en välförtjänt viktoria.

– Att vi tar ikapp det här går bara inte att beskriva, säger Wiklander som redan innan turneringen hade guldfeber.

– Det var bara vinst som gällde.

Varför vann ni?

– Vi är bäst. Det är bara så.

Tommy Häggström, vid Sport & Adventure som har hjälpt Ankarsvik att arrangera turneringen är mycket nöjd över helgen som varit.

– Jag tycker att det har varit jättepositivt. Det har varit fantastiskt roligt och Ankarsvik som förening har gjort ett kanonjobb.

För alla vinnare i turneringen – se resultatbörsen.

Mer läsning

Annons