Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klüft auktionerar ut sig själv för behövande barn

/

Carolina Klüft startar en egen fond för behövande barn.
Det första projektet - där friidrottsstjärnan auktionerar ut bilder av sig själv - beräknas ge hundratusentals kronor till tsunamidrabbade barn på Sri Lanka.

Annons
Klüft besökte själv ön i Indiska Oceanen under hösten, och blev bestört av vad som mötte henne.
 Vissa områden ser fruktansvärda ut, det är total förödelse, berättar hon för TT.
Det tsunamidrabbade Hamantotadistriktet på Sri Lanka är det första projektet för Klüfts nystartade stiftelse "No Excuses Foundation".
 Vi vill hjälpa barnen att hantera de psykosociala effekterna av tsunamin. Barn som varit med om tsunamin kommer att få hjälp med att hur man hanterar den erfarenheten, till exempel att pengarna går till att utbilda lärare att kunna tala med barnen om tsunamin, att kanske kunna förklara varför deras föräldrar är borta.
Pengarna ska komma från den auktion som Klüft drog igång på torsdagskvällen. Sju bilder av friidrottsstjärnan, en för varje gren i sjukampen, togs av den kände fotografen Jason Bell i somras och har sänkts till auktionen av Klüfts skosponsor. Redan någon timme in i auktionen låg bud på alla sju bilderna, till ett totalt värde av 165 000 kronor.
 Det är redan ett fantastiskt resultat. Jag hade inga förväntningar alls, man kan ju själv tänka "varför vill någon ha en tavla på mig". Men eftersom det är för en god sak är varje krona viktig.
Auktionen fortgår via stiftelsens hemsida till på tisdag. Stiftelsen "No Excuses Foundation" kommer i framtiden fortsatte ge till behövande barn.
 Jag gör inte det här för att skapa pr kring mitt eget namn, det här har att göra med mitt privata engagemang. Men man ska ju nyttja sitt namn och använda det på rätt sätt, det är stiftelsen som ska tjäna på Carolina Klüft och inte Carolina Klüft som ska tjäna på stiftelsen.
 Syftet med stiftelsen i framtiden är att samla in pengar för barn runt om i hela världen, både i Sverige och utomlands. Barn som inte har fått den möjlighet som man borde få som barn.

Mer läsning

Annons