Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klüft vann — men är långt ifrån VM-form

Nästan 500 poäng ner till tvåan och överlägsen vinnare.
Men Carolina Klüfts VM-form är långt borta.
—  Jag behöver vila, säger den svenska sjukampsstjärnan till TT.

Annons
Carolina Klüft vann hur enkelt som helst sjukampstävlingen i Europacupen i mångkamp i Jyväskylä, Finland. Men den sista stora tävlingen inför VM i Helsingfors i augusti lämnade stora frågetecken efter sig.
Carolina Klüfts form är nämligen allt annat än bra.
Under söndagen noterade svenskan 6,37 i längd, 46,32 i spjut och slutligen 2.11,54 på 800 meter, totalpoängen stannade vid 6 688 nästan 500 poäng före tvåan Austra Skujyte från Litauen.
Men långt ifrån något toppresultat.
 Mina ben är sega och jag är inte i bra form, jag är i dålig form just nu, säger hon.
 Poängen är inte mycket att säga om och jag är nöjd med resultatet i spjut. Totalpoängen är helt okej med tanke på omständigheterna och nu kommer jag att försöka ta det lugnt inför VM, fortsätter svenskan.
Klüft kommer därmed till Helsingfors utan att vara favorit. Fransyskan Eunice Barber är bäst i världen med poängen 6 889.
 Det passar mig bara bra att Barber får vara favorit, då kan jag slå ur underläge. Jag vet att min form kommer att vara en helt annan i VM och jag är inte det minsta orolig. Känslan i grenarna finns där, nu behöver jag hitta det där lilla extra.
För det svenska laget blev tävlingarna i Jyväskylä en lyckoträff, Sverige överraskade många när man avancerade till Super League som tvåa bakom Estland. Tätt bakom sig hade svenskorna Italien, 16 988 poäng mot 16 892. Förutom "Carro" deltog Jennie Hurkmans (18:e), Ellinore Hallin (21:a), Marie Barenfeld (24:a) och i det svenska laget.
 Grymt roligt, helt otroligt roligt. Jag är så himla nöjd med alla som varit med och kämpat för det här, säger Klüft som nu själv ser ut att få kämpa för att hitta VM-formen.
 Jag behöver vila, det är det viktigaste just nu, säger hon.

Mer läsning

Annons