Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kolgjini slipper dopningsavstängning

Annons
Travtränaren Lutfi Kolgjini slipper påföljd i dopningsfallet med hästen Tout Ou Rien som tävlade med det otillåtna medlet flunixin (23 nanogram) i samband med sin seger i gulddivisionens final på Solvalla den 26 december 2004.
Svenska travsportens centralförbunds (STC) ansvarsnämnd konstaterar i sin dom på tisdagen att utredningen inte visar hur hästen har fått i sig preparatet. Analys av dammprov från golv och boxkant i den box som Tout Ou Rien stått i på Solvalla visar på förekomst av flunixin. STC och Lutfi Kolgjini är överens om att ingenting tyder på annat än att hästen har smittats i boxen på Solvalla. Ansvarsnämnden har också godtagit Kolgjinis uppgift att det är Solvalla som har tillhandahållit denna gästbox inför tävlingen. Tränaren har befogad anledning att utgå från att en gästbox ska vara ren.
Eftersom hästen i detta fall sannolikt har smittats i den tydligen ej ordentligt rengjorda gästboxen finner ansvarsnämnden \"det vara uppenbart obilligt att utkräva ansvar av tränaren\". Lutfi Kolgini döms enligt tränaransvaret men förklaras fri från påföljd.
Flunixin är en smärtstillande substans med antiinflammatoriska och febernedsättande egenskaper.

Mer läsning

Annons