Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köpenhamn kvitterade på tilläggstid

Med matchens sista skott skipades rättvisa mellan FC Köpenhamn och Rosenborg när mellangruppspelet inleddes i Royal League-fotbollen. Norrmannen Magne Hoseth gjorde målet som gav FC Köpenhamn 2—2 (0—1) mot det norska storlaget.

Annons
FC Köpenhamn dominerade matchen hemma på ett takklätt Parken mer och mer ju längre tiden led. Men Rosenborgs båda mål satte FCK under press.
Mikael Dorsin fick sitta på bänken i Rosenborg. Och det kan bli svårt att peta Ståle Stensaas. Rosenborgs vänsterback gjorde matchens första mål och har med fyra mål gjort flest av alla i Rosenborg i Royal League. Stensaas fick en sidledsboll på sin vänstersida och drog på ett skott som inte såg så farligt ut. Men den danske målvakten Balasz Rabóczki, med förflutet i Norrköping, släppte bollen under sig.
Rosenborg såg till att täppa till bakåt och kom endast fram i ströanfall. Å andra sidan hade Hasse Backes Köpenhamn svårt att hitta ett konstruktivt spel. FCK, med Tobias Linderoth på mitten och förre helsingborgaren Alvaro Santos i tvåmannaanfallet, skapade få chanser.
Köpenhamn tog över allt mer i andra halvlek och den rättvisa kvitteringen i 54:e minuten svarade Alvaro Santos för sedan han snurrat bort Björn Tore Kvarme och fått in bollen via Espen Johnsen.
Men nästa kalldusch för hemmalaget kom i 75:e minuten. På en hörna fick en omarkerad Frode Johnsen gå upp och nicka. Bollen räddades på mållinjen av en försvarare, men returen stötte Vidar Riseth in.
Kvittering nummer två kom men först i den 94:e minuten. Magne Hoseths vänsterskott letade sig in vid Espen Johnsens vänstra stolpe. Hasse Backes Köpenhamn räddades därmed från en tung hemmaförlust.

Mer läsning

Annons