Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kramfors tenniskillar nosade på SM-medaljerna

/
  • Kramfors Tennisklubb, Andreas Backlund.
  • Kramfors Tennisklubb, Nils Edström.
  • Kramfors Tennisklubb spelade bronsmatcher i SM, men förlorade båda. Här ses coachen Henrik Danielsson med dubbelparet Nils Edström och Andreas Backlund.
  • Kramfors Tennisklubb, Edna Spahic.
  • Kramfors Tennisklubb, Edna Spahic.
  • Kramfors Tennisklubb, Julia Keranovic.
  • Kramfors Tennisklubb, Julia Keranovic.
  • Kramfors Tennisklubb spelade bronsmatcher i SM, men förlorade båda. Här ses killarnas laguppställning fr v: Nils Edström, Andreas Backlund, Emil Pettersson, Linus Lövgren samt coachen Henric Danielsson.

Norrlands bidrag i lag-SM:et i tennis, Kramfors TK, slutade på fjärdeplats i båda klasserna.
– Men killarna var där och nosade på bronset, påpekar tränaren Henric Danielsson.

Annons

Efter två raka 0–4-förluster i tisdagens semifinaler för Kramfors Tennisklubb, tog man nya tag i onsdagens båda bronsmatcher.

För tjejerna blev det en ny klar förlust, inte minst på grund av att lagets etta Sandra Anglesjö, ställde upp i SM:et med skadebekymmer. I tisdags blev det spel drygt ett set, under onsdagen blev det ohållbart redan efter två game.

De övriga Kramforsspelarna Edna Spahic och Julia Keranovic tog bara sex games totalt mot sina motståndare, så den avslutande dubbelmatchen ställdes faktiskt in.

– Trist för tjejerna att vi inte kunde matcha motståndet bättre, men killarnas insats i dag var rolig att se. Tänk om Andreas Backlund tagit hem någon av de två setbollar han hade mot sin Karlstads-kille – då hade vi haft bronset att spela för i dubbeln, konstaterar coach Danielsson.

Anledningen till den möjligheten stavas Linus Lövgren. Den välväxte ynglingen vann första set mot Karlstads Petter Dahlin med 6–3.

– Jag fick bra tryck på honom under bollningarna så han inte kunde styra spelet, men i andra fick han mer att säga till om. Skönt att jag hittade tillbaka i matchtiebreaket, ler Linus efter 6–3, 2–6, (10–3).

I den ovan nämnda dubbeln med Andreas Backlund och Nils Edström för Kramfors räkning, blev det nu en knapp förlust trots att starkt andra set. 7–5–7, 6–2, 8–10 slutade matchen.

– Det kändes som om vi hade dem, men vi var lite för ojämna, medger Backlund som gjorde sin sista match för klubben i lagsammanhang på överskådlig tid.

Till hösten väntar college i Mississippi, USA.

Malmöklubben Fair Play TK vann som väntat både herr- och damtiteln.

Mer läsning

Annons