Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kraschen stoppar hans spel

/
  • Ronnie Persson såg fram mot division 1-spel i innebandy med IBK-nordic då bilkraschen vände upp och ner på allt.
  • Varken amerikansk fotboll eller innebandy är aktuellt för Ronnie Pettersson den närmaste tiden.

Kontraktet med IBK Nordic var precis påskrivet. Då kraschade Ronnie Persson våldsamt med bilen och skadade nacken. – Jag hade tur i oturen, konstaterar han som nu tvingas bära nackkrage i tio veckor.

Annons
Det var i fredags eftermiddag som Ronnie skulle åka till Östersund med ett par kompisar.
När det var fyra mil kvar slog vädret plötsligt om. I en svacka nära ett vattendrag tappade Ronnie kontrollen över bilen.
Från plus till minus på någon sekund. Det syntes knappt på vägen, men efteråt gick det knappt att gå på vägen för att det var så halt.
Han lyckades häva flera sladdar innan bilen snurrade över på motsatta körbanan, ner i diket och landande på taket.
Ronnies kompisar Henrik Pettersson och Roberth Oskarsson klarade sig bra, Henrik kunde åka och jobba och Roberth fick lämna sjukhuset efter ett tag.
Ronnie blev kvar över natten och det visade sig att han fått en mindre fraktur på sjunde nackkotan.
Jag trodde först att det var en wiplashskada eller liknande. Men det blev bara värre och då förstod jag att det var något som var fel.

Tankarna snurrade
Men när han fick höra att det var en fraktur började tankarna snurra.
Då fick jag ligga själv och vänta en timme på en ny läkare och då hann jag tänka massor. Men eftersom jag kunde röra tårna och så, så förstod jag att det inte kunde vara allt för allvarligt.
I går var Ronnie hemma i lägenheten i Sundsvall. Uppallad med en kudde och med nackkragen säkert på plats satt han i soffan och tittade på tv.
Så här kommer jag nog ha det ett tag. Jag ska ha nackkragen i minst tio veckor och än så länge gör det ganska ont. Jag tar smärtstillande som man dessutom blir lite dåsig och illamående av, säger Ronnie.
Han är ändå glad att han klarade sig så pass bra.
För visst hade olyckan kunnat sluta betydligt värre.
Jag tänker på det hela tiden och går igenom situationen gång på gång. Och så undrar man om man kunnat gjort något annorlunda.
Även om han är glad att utgången blev tämligen lycklig så är han besviken över att innebandysatsningen lagts på is.
Jag har tränat med Nordic ett par månader och höll på att komma igång. Jag blir spelklar den här veckan och kanske skulle jag suttit på bänken redan till helgen.
Ronnie Persson har tidigare även spelat amerikansk fotboll med Sundsvall Flames och varit aktiv i GIF Sundsvalls supporterklubb Patronerna. Nu sköter han bland annat musiken på Sundsvall Hockeys och Sundsvall Dragons hemmamatcher.

Mer läsning

Annons