Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristiansson har regn och blåst att besegra

På onsdagen blev damernas stavhopp inställt på grund av det dåliga vädret i Helsingfors.
Inför torsdagens herrfinal i stav lyder prognosen regn, blåst — och kanske ännu en svensk VM-medalj.

Annons
Patrik Kristiansson vill gärna försvara det brons han tog under VM i Paris för två år sedan.
 Jag tänker inte stå där och grina om det blåser dåligt, då tänker jag kriga. Jag är nöjd med att vara topp-fem, men jag vill försvara mitt brons eller förbättra det resultatet, sade Kristiansson efter herrarnas stavkval.

Först ut
I tisdagens kval gjorde han ett dåligt och ett väldigt bra hopp. I det bra var han högt över 5,60:
 Det överlägset bästa hoppet i år. Jag är skitnöjd med det hoppet och jag är god för flera decimeter till. Jag tänker inte vika ned mig i finalen.
Kristiansson är nummer ett i startordningen i finalen och har därmed chansen att sätta press på sina konkurrenter genom att ta i första försöket.
Det kan vara värdefullt då några av de allra bästa saknas.

Öppen tävling
Fyra av de fem bästa på världsårsbästalistan finns inte med i VM-finalen australierna Paul Burgess och Steven Hooker, samt amerikanerna Toby Stevenson, Timothy Mack och Daniel Ryland.
 Inför varje mästerskap säger man att det är ovissare än någonsin. Men den här gången är det verkligen ovissare än någonsin, sade Kristiansson inför mästerskapet.
Det finns dock några favoriter kvar:
OS-guldmedaljören från Sydney, amerikanen Nick Hysong, behövde bara göra ett hopp i kvalet för att nå finalen.Den regerande världsmästaren Guiseppe Gibilisco har gjort 5,80 i år, men italienaren imponerade inte i det kaosartade kvalet.Ryssen Igor Pavlov vann årets inomhus-EM i Madrid på 5,90 och har kapacitet.Tysken Tim Lobinger har tidigare vunnit både EM och VM inomhus, han har gjort 5,82 utomhus i år.Australiern Dmitri Markov håller alltid en jämn och hög nivå, han har 6,05 som personligt rekord och har varit över 5,75 tre gånger i sommar.Amerikanen Brad Walker har gjort 5,90 i år och är delad tvåa på världsårsbästalistan.
Även ryssen Pavel Gerisimov och tysken Danny Ecker har medaljpotential och givetvis också Patrik Kristiansson.

Mer läsning

Annons