Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Hyllning till idrottens eldsjälar

Annons

Till dig som står och fryser vid en fotbollsplan. Eller till dig som tillbringar många helger året om i en idrottshall. Till dig som skjutsar till träningar, som tränar idrottare i alla åldrar och som ställer upp med din tid.

Det är sådana som du som får idrotten att gå runt.

Jag skulle vilja säga att utan ideella krafter hade inte Sverige varit så framåt när det gäller idrott. Och då måste det vara så att eldsjälarna inom Svensk idrott bidrar till en kultur som är bland det mest värdefulla vi har. Det är ett stort osjälviskt pussel med många bitar.

För från liten knatte till elitnivå fostras vi in i en värld som baseras på att människor vill ge tillbaka. Det kan vara hon, han eller hen som lagt sitt eget idrottande på hyllan men som fortsätter som tränare, funktionärer eller supportrar.

Svensk idrott handlar inte bara om att ta. Eller om att bara se till sig själv. Det handlar också om att ge. Att ställa upp på det sätt man kan.

Och som eldsjälarna fortsätter sprida idrottens anda behöver vi ibland rikta uppskattningen åt deras håll. För just nu tränas barn och ungdomar som vi senare ska heja fram i alla möjliga olika landslag och mästerskap. På vägen kommer de möta och behöva många som dig som eldsjäl.

I helgen avverkas ännu en upplaga av Mid Nordic Cup i Timrå och 800 personer ställer ideellt upp med sin tid för att cupen ska gå runt.

Det är laganda i den renaste formen.

Idrotten är långt ifrån en one mans show. Fortsätt ge av din tid och dina erfarenheter. De är så vi fostrar kommande generationer idrottare. Det skulle inte gå runt utan alla eldsjälar där ute i föreningarna.

Toppen: Att Sundsvall Simsällskap har flera lovande unga tjejer som bådar gott inför framtiden.

Botten: Att det tar sådan tid att jobba fram nya simhallar i distriktet.

Mer läsning

Annons