Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kuben bäst i derbyt

/

Det tog två minuter. 0—1 för Kuben — och sedan var Matfors ett slaget lag. — Vi kunde inte ha fått en bättre start, sade Kubens matchhjälte Kim Eriksson.

Annons
För matchhjälte blev han.
Ett mål och en framspelning till öppet mål.
Jag tänkte skjuta själv. Men tyckte det var bäst att coachen fick sätta den. Man vill ju spela fler matcher, sader Kim om passingen till 02-målet, som han severade spelande tränaren Göran Sundqvist på silverfat.
Matfors högerflank fick sig en riktig åktur innan Eriksson lade upp för Sundqvist som placerade in den definitiva nådastöten dryga kvarten in i andra halvlek.
Efter att vi fick vårt andra mål var det bara att defilera, sade Kim Eriksson.
Och så var det. Att Kuben var bättre var det aldrig något snack om. Topp mot botten brukar visa sig tydligt. Och Matfors chans var att hålla tätt och kontra.
Ett så bra lag som Kuben behöver inte ha någon hjälp, och då går det inte att bjuda på första målet som vi gjorde, sade Matforstränaren Tobias Sjölund.
Efter Kubens tidiga ledning vaknade ändå hemmalaget till liv och de första 45 minuterna var ganska jämna bortsett de första minuterna då ...
I den andra halvan av matchen visade Kuben varför man tillhör toppen av tabellen.
Trots en ganska ojämn plan spelade Kuben ut Matfors under långa stunder. Trillade boll och lät inte det blå hemmalaget komma nära. Christoffer Aker på Kubens mittfält vände och vred som han ville.
Vi gav dem för mycket utrymme på mitten. Tycker inte att vår backlinje kom upp tillräckligt, sade tränare Sjölund.
Men Matfors snyggade till det på slutet i alla fall.
På övertid slog Senad Zulovic tunnel på sin back och spelade in till Håkan Åström som tog emot, vände och stänkte upp reduceringen i nättaket. Alltid något att ta med sig.
För Matfors måste upp ett par snäpp om inte hösten ska bli obehaglig för brukslaget.
Kuben närmade sig serieledarna Ersboda och är bara två pinnar efter.
Matfors IFKubikenborgs IF 12 (01)
01 (2) Kim Eriksson, 02 (62) Göran Sundqvist, 12 (90) Håkan Åström.
Domare: Mathias Eneberg, Krokom.
Publik: 213.

Mer läsning

Annons