Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kulturkrocken

/
  • Ett nytt ansikte i IBK Nordics bås, masen och coachen Micke Nordström som närmast kommer från Dalarna där har spelat på elitnivå med Borlängeklubben Domnarvet. Haft hand om Dalarnas distriklag F15 och F17, arbetat på Dalarnas innebandyförbund och även dömt såväl på riks- som distriksnivå.

Till seriepremiären den 29 september hoppas coachen Micke Nordström ha skakat av sig krocken. Kulturkrocken. Innebandy i Medelpad och innebandy i Dalarna visade sig vara skilda världar.

Annons
Sarg, boll med hål i, två mål, fem spelare i vardera lag ...
... så långt, så likt.
Men sedan skiljer sig saker och ting åt.
Den 34-årige masen drabbades av en smärre klulturchock när valde att hoppa på och dela tränarsysslan med Magnus Lannebrink i division I-nykomlingen IBK Nordic.
Sundsvallsinnebandyn och innebandyn i Dalarna är inte precis lika varandra, säger Micke Nordström.
Vad är skillnaden?
I Dalarna spelar man på tre kedjor, här ska man spela på två. Nyligen hade jag en diskussion med Pelle Sellbom i IBK om det och han kunde inte heller förklara varför man här bara spelar på två när 95 procent av innebandy spelar på tre, säger Nordström och fortsätter:
Dessutom är spelarna som kommer upp i A-lagen i Dalarna i regel bättre skolade än de som flyttas upp här. Sedan måste jag också säga att organisation på planen är sämre här.
Krock va ´det.
Kulturkrock.
Nordström har drygt två veckor och ett par träningsmatcher på sig att hämta igen sig innan allvaret tekar igång premiären i division I Norra hemma mot Umeå City.
Gårdagens nederlag mot divsion II-laget Håsta ser han som en parantes.
En, tragisk sådan.
Det var för bedrövligt, men vi mötte IBK tidigare på morgonen och vann. De finns ju en viss rivalitet mellan de klubbarna och vi trodde kanske att de skulle gå lättare mot Håsta.
Men icke sa Nicke.
Och Micke?
Tja, han blickade framåt.
Allt som händer fram till den 29:e är egentligen oväsentligt resultatmässigt. Vad som betyder något är att Nordic spelar i ettan även när innebandysäsongen är över.
IBK NordicHåsta IBK 34 (33)
Målen, Nordic: Daniel Sandström, Kristian Nordström, Daniel Berg.
Utvisningar, Nordic: 2x2, 1x10. Håsta: 6x2.

Mer läsning

Annons