Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kung Lavec jagar andra raka i E3

Annons
Travtränaren Svante Båth, Bergsåker, har vunnit E3 sex gånger. Den sjunde segern kan komma nästa lördag med Kung Lavec.
Treåringen imponerade stort när han vann det första av tre kval på Färjestad på topptiden 1.12,3/1 640 m auto. I sulkyn satt Lars Lindberg, 64, som tvingades öppna hårt för att hålla ledningen från start. Det blev även en tuff slutrunda sedan Västerbo Miguel och Roger Malmqvist tryckt på hårt utvändigt. Men Kung Lavec, som vann E3-finalen över medeldistans för en dryg månad sedan, höll undan med en säker längd. En finalseger (800 000 kronor till vinnaren) hemma på Bergsåker skulle förstås smaka fint för paret Lindberg & Båth.
Norske Cesena Ås kan bli svår att besegra i finalen efter en imponerade kvalseger på 1.13,0/1 640 m auto. Alexander Heisholt hade inga problem med att ta ledningen från innerspåret och segern blev mycket enkel med krafter kvar.
Det tredje kvalet gick till Jaded, med Örjan Kihlström i sulkyn, som vann på 1.13,2 sedan man tagit ledningen efter 500 meter. Bertuzzi/Robert Bergh spurtade bra som tvåa på 1.13,4.
I stofinalen heter favoriten Joy Ås och Björn Goop, som varit landets bästa treåriga sto hittills. Hon vann den långa finalen på Romme den 1 juli och har vunnit nio av tio lopp i karriären. Joy Ås vann sitt kval mycket knappt på 1.13,4 före Patricia du Ling, men de övriga två kvalvinnarna, Etinnette (1.13,8) och Lotuschic, (1.13,5) får nog ändå inrikta sig på andraplatsen i finalen nästa fredag.

Mer läsning

Annons