Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvalfyllt mellan Bois och HBK — men spel som lovade mer

Lika många avslut på mål, inga mål, men ändå en underhållande match när lagen kring det allsvenska kvalstrecket möttes. —  Fast varsitt mål hade mer speglat chanserna, sade Halmstads tränare Janne Andersson. Landskronas Mats Jingblad höll med.

Annons
Med de idéerna och det spelet i ett eventuellt kval för att fixa nytt kontrakt får motståndaren från superettan problem, antingen det blir Landskrona eller Halmstad.
Men ingen av tränarna nämnde ordet kval när sex omgångar och 18 poäng finns att spela om:
 Får vi ha hela stommen i laget hel och frisk så kommer vi att ta de poäng vi behöver. Och reder vi ut det så har flera av spelarna fått erfarenhet som blir bra till nästa säsong, sade Janne Andersson.
Det var inget gnetspel på Landskrona idrottsplats. Båda lagen ville vinna och körde på i en tempostark offensiv med finurliga kombinationer.
Varken Landskrona eller Halmstad såg ut som bottenkrigande allsvenskar.

Bra av Sandqvist
Förre AIK-spelaren Kalle Corneliusson debuterade på Landskronas yttermittfält, till höger, efter tre år i italienska serie B och C.
Han var pigg och inblandad i mycket av Bois offensiv. Särskilt före pausen när känslan i lagen att vinna var större än rädslan att förlora.
Halmstad hade ett läge att ta ledningen efter knappt tjugo minuter. Men Jonas Sandqvist klarade Emil Jensens närskott på ett imponerande sätt. Lika bra som när han reflexklarade Patrik Ingelstens nick från nära håll i andra halvlek.
I mycket var det målvakternas match, ty kollegan i Halmstads mål, Conny Johansson, släppte inte heller till, inte ens när Bois Kevin Amuneke var fri två gånger på slutet.

Bortdömt mål
Men han fick släppa in ett mål fem minuter efter pausen. Först drog Amuneke på ett jätteskott från 20 meter. Johansson lämnade retur. På den fick Jörgen Pettersson bra träff och ny retur. Den nickade Andreas Yngvesson i mål. Men det blev bortdömt för offside, troligtvis på Pettersson.
Mats Jingblad var nöjd med att hans Landskrona höll nollan.
 Vi har haft svårt mot Halmstad, sade han.
Jingblad verkar ha fått de spelare som behövs. Landskrona har lyft spelmässigt efter en rad av mediokra insatser.
Liksom Halmstad, som efter stora silvret i fjol, haft problem.
 Jag tycker att vi har hittat stabiliteten, sade Janne Andersson.

Mer läsning

Annons