Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läger med landslagssimmare i Stöde

/

Full fart och många längder blev det under onsdagens landslagsträning för funktions- och förståndshandikappade simmare. — Det är en riktig gristräning i dag, säger Kerstin Norberg från arrangörsklubben Solens IF.

Annons
Annelie Oskarsson har specialiserat sig som tränare för simmare med olika handikapp. Nu är hon i Stöde under en vecka för att sköta träningen på ett träningsläger för simmare med olika funktions- och förståndshandikapp och flera av dem håller landslagsnivå.
Inom handikappsimning tävlas det bara i 25 metersbassänger därför lämpar sig bassängen i Stöde bra för träning.
Det är helt suveränt här och därför har jag begärt att träningslägren ska förläggas hit, säger Anneli Oskarsson.
En av de som deltar under träningsveckan är Jimmy Norin från Sundsvall. Han tog två guld och två silver vid SM i år. En annan som är med på lägret är Sandra Lindgren. För tillfället kan inte träna, på grund av en skada i axlarna, men hon är med som assistent.
Sandra tävlar i klassen för amputerade och kan stoltsera med sex svenska rekord. Hon har även lyckats internationellt. I öppna Tyska mästerskapen blev hon trea på 200 meter frisim förra året och det räknar hon som sin främsta merit hittills. Simningen tycker hon är toppen och målet har hon klart för sig.
Jag satsar på OS i Peking år 2008, säger hon.
Ska man till OS eller VM gäller det att ligga i på träningarna och Annelie Oskarsson ser till att det är tempo på lägret.
Max fart. Kör max, skriker hon.

Mer läsning

Annons