Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lagerbäck blir hedersdoktor vid Mittuniversitetet

Den Ångebördige och tidigare svenska förbundskaptenen prisas för sina framstående insatser för regionen, och för sin starka ledarskapsprofil.

Annons

Peter Forsberg, Eva Hamilton, Magdalena Forsberg, och Helen Sjöholm är bara några i raden av de profiler som blivit utnämnda till hedersdoktorer vid Mittuniversitetet genom åren.

Läs också: Foppa blir hedersdoktor

Nu tar den Ångebördige och tidigare svenska förbundskaptenen Lars Lagerbäck plats i ledet. Han utsågs under torsdagen till en av fem nya hedersdoktorer, som utnämns som en uppskattning för framstående insatser i något av de områden där Mittuniversitetet verkar.

Motiveringen lyder:

"Lars Lagerbäck, bördig från Ånge kommun, är den enda svenska fotbollstränare som fört herrlandslaget till fem stora slutspel i rad, VM och EM. Han har visat prov på kvalificerat och professionellt ledarskap i en av världens mest utövade sporter. Med en ledarskaps filosofi som innebär att vara kommunikativ och öppen samt att ge spelarna ett stort eget ansvar, har hans ledarskap lett till stora framgångar. Därför är han en viktig inspirationskälla, också för utbildnings- och forskningsledare inom akademin."

Mer läsning

Annons